EXCLUSIV DNA Timișoara, descindere în biroul viceprimarului Timișoarei, USR-istul Ruben Lațcău UPDATE...

EXCLUSIV DNA Timișoara, descindere în biroul viceprimarului Timișoarei, USR-istul Ruben Lațcău UPDATE 3 DNA anunță perchiziții, primăria vorbește de „vizită”

14
DISTRIBUIȚI

DNA Timișoara a descins, în această dimineață, la Primăria Timișoara. Conform unor surse din interiorul municipalității, procurorii și polițiștii au trecut val vârtej pe lângă polițistul local care asigură securitatea pe  etajul unde sunt birourile conducerii municipalității, spunându-i că au întâlnire cu viceprimarul Ruben Lațcău.  Echipa de la DNA a intrat în biroul viceprimarului Ruben Lațcău. Nimeni nu poate intra în cabinetul viceprimarului de când au ajuns anchetatorii.

Descinderea DNA vine în contextul în care este un scandal de proporții pe tema neachiziționării de către Colterm SA a certificatelor pentru emisiile de gaze de seră pentru al doilea an consecutiv. Vă reamintim că administratorul judiciar al companiei de termoficare, care este în insolvență, a avertizat că dacă nu se cumpără  certificate până în 30 aprilie, Colterm va intra în faliment, Lațcău susținând însă că nu este așa de gravă situația. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Anchetatorii de la DNA fac percheziții în biroul viceprimarului Ruben Lațcău.


Vă reamintim că AFM a dat o amendă de aproximativ 21 milioane de euro anul trecut Colterm după ce administrația Fritz a refuzat să mai convoace AGA pentru a discuta problema achiziționării certificatelor pentru emisiile de gaze de seră. Asta după ce, la sfârșitul lunii martie 2021, a fost o ședință a AGA, în care administrația Fritz a schimbat consiliul de administrație și s-a decis amânarea discutării problemei pentru maxim două săptămâni, dar ședință nu a mai fost convocată decât după primirea amenzii.

UPDATE 2 DNA a anunțat că ”procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara”.

UPDATE 3 „Astăzi în jurul orei 11 o echipă a Direcției Naționale Anticorupție a venit la Primăria Municipiului Timișoara. Din ce am fost informați, a fost deschis un dosar in REM, vorbim astfel de o cercetare preliminară prin care procurorii încearcă să stabilească dacă a fost săvârșită vreo infracțiune. Echipa de anchetă a purtat o discuție în biroul viceprimarului Ruben Lațcău, iar apoi a mers la Biroul de guvernanță corporativă. Pe tot parcursul vizitei procurorilor, primăria a arătat toată deschiderea pentru această investigație”, a transmis Primăria Timișoara.

14 COMENTARII

  1. acesti usr-isti… au facut si fac in continoare o administrare proasta care le va crea probleme legale… uneori cu rea intentie dar de multe ori din nestiinta si prostie

  2. În curând și la prea cinstitul arhitect șef Almăjan, care deja a bătut palma cu câțiva asa intitulati investitori imobiliari, recte inculpatul/milionarul CUPETIU DORIN din Hunedoara, care își dorește sute de apartamente între casele cetățenilor orașului de pe Bega!

  3. Dominik vezi ca vin camatarii sa isi ridice dreptul de smecher….certificatele verzi sunt dreptul catre UE …..ia sa te vad acum gaozar mic ai coae?
    te vor trimite inapoi la konstantz si pe micul chinez inapoi la masa in nioasca …..

  4. Să sperăm că măcar acum DNA să – și facă datoria și să trimită în judecată vreun corupt de la Primăria Timișoara. Că de 30 de ani n-au prins pe nimeni din Primăria Timișoara deși toată lumea știe ce-i acolo.

  5. Asa incepe totul. Cu Robu a fost la fel. Inceputul sfarsitului. Pleaca pana mai poti, sau suna pe avocatii lui Elena Udrea. O sa spui si tu ca e abuz…

  6. Foarte interesant câte probleme si scandal la primariile USR. E ordin pe unitate la partidele care au acaparat tot de 30 de ani sa toace USR. Pentru că nu sunt din sistemul psdpnlpdaur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.