A fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public pe trei străzi importante...

A fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public pe trei străzi importante din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a semnat astăzi contractul pentru lucrările de modernizare a iluminatului public pe trei artere foarte circulate ale Timișoarei: Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu.

Potrivit edilului, beneficiile imediate ale acestei investiții de un milion de lei sunt o factură mai mică la curent în fiecare lună și reducerea semnificativă a gazelor cu efect de seră.

„Această investiție nu este, însă, doar despre tehnologie.


Ci este despre creșterea confortului și siguranței oamenilor care merg seara pe străzile Timișoarei. Un oraș sustenabil și smart nu este doar eficient din punct de vedere energetic, ci este un loc unde oamenilor le place să fie”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În acest proiect finanțat prin fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu, vor fi instalate 531 de aparate de iluminat cu tehnologie LED. Acestea vor avea un consum cu 60% mai mic decât cele care sunt folosite în prezent în oraș.

Vor fi controlate printr-un sistem inteligent de telegestiune, care permite de la distanță, pornirea, oprirea și programarea iluminatului la anumite ore, precum și ajustarea intensității luminii. Tot prin acest sistem, se primesc în timp real notificări privind defecțiunile, pentru ca echipele de mentenanță să poată interveni rapid.

Licitația a fost câștigată de firme timișorene de tradiție, și anume asocierea Elba SA și Elba-Com SA. În cinci luni această investiție trebuie să fie finalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.