Flavius Biea, pregătit de lupta cu argentinianul Ricardo Villalba: „Pun în ring...

Flavius Biea, pregătit de lupta cu argentinianul Ricardo Villalba: „Pun în ring tot ce am învăţat în ultimii ani”

2
DISTRIBUIȚI

Flavius Biea a intrat în linie dreaptă pentru Gala Boxing Fighting Championship 2, care va avea loc în 7 mai la Timişoara. Miza e reprezentată de două centuri, IBA Intercontinental şi WBC, iar adversarul e Ricardo Ruben Villalba, un argentinian, fapt pentru care pugilistul de pe Bega s-a antrenat în aceste luni cu un reputat antrenor columbian.

Fiind pe locul 71, Biea are nevoie de centura WBC pentru a putea intra in primii 40 din lume şi a incerca astfel să atace titlul mondial. Ambii sportivi ai galei BFC din Banat au 32 de ani.

„Am avut o discuţie cu soţia şi am zis să trecem la un alt nivel şi soţia a vorbit cu alţi manageri şi am incercat să-l aducem pe Martinez sau un american şi am reuşit să-l aducem pe Johnatan Martinez. Mai sunt discuţii, dar suntem bine şi mergem pe drumul cel bun. Mai avem aproximativ trei săptămâni până când intru in ring pentru a 22-a oară. Voi avea cu siguranţă cel mai greu meci al carierei mele.  Cu siguranţă Villalba va veni cu gânduri mari, dar munca celor trei luni de antrenamente pentru acest meci işi va spune cuvântul in ring pe 7 mai. Eu pun in ring tot ce am invăţat in ultimii ani, cu Andrei, ultimele luni cu Johnatan şi voi da totul pentru a cuceri această centură şi a fi in primii 40 de boxeri din lume”, a spus Flavius Biea

„Este un boxer care ştie box. Sigur are o experienţă mare, vine din ţările latino americane şi asta face diferenţa in ring, de aceea am apelat la antrenor sud-american, pentru a vedea punctele forte/slabe. Cu siguranţă va fi un meci in care se vor da mulţi pumni. El vine să mă pună jos şi eu voi fi atent…”, a precizat Biea despre argentinian.

„Adevărul e că ştiu puţine lucruri de Timişoara. M-am concentrat pe antrenamentele cu Flavius. E un mare boxer, are talent şi se poate lucra cu el. Ne-am antrenat foarte mult pentru această luptă. A fost nevoie de multă concentrare, ambiţie. Sperăm totodată ca toţi timişorenii şi nu numai, să vină la meci, să vadă evenimentul şi să se bucure de sportivul pe care-l avem… Sunt diferenţe, boxerul european este foarte agresiv, cei latino-americani sunt mai mobili, au un joc mai bun de trunchi şi mai spectaculos”, a spus şi Johnatan Martinez, antrenorul columbian care l-a antrenat pe Biea in această perioadă.

„În 2014 am adus prima gală la Timişoara, numită: Capitala Boxului, şi de-a lungul anilor am incercat să aducem cât mai multe gale. Suntem singurii, nu e uşor. Dar nu ne lăsăm şi vrem să punem Timişoara pe harta boxului mondial… Ne gândim să organizăm finală de titlu mondial tot la Timişoara”, a adăugat Roxana Biea, managerul şi soţia lui Flavius.

Printre sportivii care vor intra in ring in cadrul galei se numără şi Mirel Drăgan, luptător kempo: „Este foarte emoţionant pentru mine.


Am mai practicat boxul in trecut, dar nu am participat la o gală profesionistă. Incercăm să vedem, unde mergem, indiferent voi continua şi cu kempo”. Alţi sportivi aşteptaţi in ring inainte de main event sunt: Amansio Paraschiv, Ionuț Iancu „Tănculețul Olteniei”, Mihai Desrobitu, Cătălin Paraschiveanu, Florin Cardoș, dar și tineri pugiliști aflați la început de carieră, precum Claudiu Ienci si Daniel Muțiu.

Magicianul Lorenzo – announcer

Pe cei care merg la sala „Constantin Jude” pentru meciul lui Biea ii aşteaptă şi alte surprize. Lorenzo Cristian – magicianul – va fi announcer de ring. „E o chestie total nouă pentru mine. Ca announcer fac apel la toţi timişorenii să vină să vadă live, să il susţină. Să trăiască emoţia… E şi o miză intre ţări. E România şi Argentina. Biea este un motor care poate trage lumea sportului in sus”, a spus „entertainerul”.

Sâmbătă, la ora 17.00, Biea şi o parte din pugilştii galei vor fi la Iulius Mall pentru o demonstraţie.

Biletele pentru Boxing Fighting Championship 2 (Sala „Constantin Jude”, programat pe 7 mai (ora 20.00, transmis de Pro Arena, respectiv main event-ul pe Pro TV), au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate pe entertix.ro sau direct de la sala de box Biea Boxing Gym, aflată pe Calea Torontalului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.