Inspectori de la OPC și DSVSA fac controale în piețe și magazine...

Inspectori de la OPC și DSVSA fac controale în piețe și magazine pentru a verifica ce vom pune pe masa de Paște

0
DISTRIBUIȚI

Șeful OPC Timiș, Mihai Alin Gubandru, a declarat, miercuri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, care a avut loc în sistem on-line, că în perioada următoare inspectorii de la Protecția Consumatorului vor avea ca tematică de control mai ales produse specifice sărbătorilor pascale.

Este vorba despre produse precum dulciuri, cozonac, pască, pește și conserve din pește,  carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, produse de patiserie, proseco, vin, jucării, produse cosmetice etc.

Și inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au demarat controale în magazine și piețe.

În perioada 9 – 23 aprilie are loc procesul de autorizare a punctelor de sacrificare a mieilor.


Momentan, în județul Timiș este autorizat un singur punct pentru sacrificarea mieilor, în satul Chișoda.

Condiția impusă de DSVSA este ca punctul de tăiere să fie organizat prin separarea între locul unde e sacrificat mielul și cel în care este comercializat.

Carnea provenită din punctele de tăiere nu poate fi vândută în piețe și este interzisă păstrarea ei pentru timp îndelungat în aer liber.

„În cadrul punctelor de tăiere, DSVSA Timiș asigură asistență prin medici veterinari. Aceste locuri au program între 7.00 și 17.00. Este interzisă organizarea de asemenea puncte în locuri în care au fost impuse restricții. În Timiș nu avem nicio restricție”, a precizat, miercuri, directorul executiv al instituției, Flavius Nicoară.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.