Lansarea celei de-a doua ediții a cărții „Peste rock și după roll”,...

Lansarea celei de-a doua ediții a cărții „Peste rock și după roll”, de Mimo Obradov, a încheiat ediția din acest an a salonului Bookfest Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1147155690">

Lansarea celei de-a doua ediții a volumului „Peste Rock și după Roll“ de Mimo Obradov – desfășurată duminică seara la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara – a încheiat ediția 2022 a Salonului de Carte Bookfest. Prima ediție a acestui volum dedicat rock-ului timişorean și nu numai a fost lansată în data de 2 aprilie 2014 la clubul Bunker.

„Această nouă ediție aduce multe elemente în plus față de prima. Desigur, cel mai mare capitol e povestea rock-ului timisorean, care a evoluat din 2013 când am scris primul volum. Am îndrăznit să public și un text despre Frank Zappa, care este o slăbiciune a mea, un muzician pe care îl consider cumva ultimul geniu al muzicii și care nu mai este printre noi de demult. Țin să îi mulțumesc Loredanei Tirzioru de la editura Brumar, cea care a venit cu această propunere de reeditare a cărții. De mulți ani am primit diverse semnale din țară de la oameni care mă întrebau unde se mai găsește cartea. Nu mai era. Loredana mi-a propus să facem o ediție nouă și a fost …punct lovit punct ochit“, a spus autorul volumului.

„Acum opt ani am citit prima ediție a cărții pe nerăsuflate. Ceea ce e foarte fain este că toate poveștile lui Mimo sunt din interior. E viața Timișorii așa cum o știm noi. E o carte pe care vă sfătuiesc să o aveți. Dacă sunteți timișoreni vă veți regăsi în ea. Dacă nu sunteți, veți afla cum e Timișoara. Nu avem nevoie de curatori externi care să ne spună cum e Timișoara“, a spus Emil Biebel la lansarea acestei cărți.

„Pe mine și pe Mimo mă leagă multe. În primul rând provenim din spațiul Sâmnnicolaul Mare. Familia lui e originară de acolo, iar eu m-am născut acolo. Când am venit la Timișoara la liceu, l-am întâlnit pe Mimo. Comunitatea sârbă de aici e mai conservatoare… se promovează dansuri populare și tradiții. Au fost puțini oameni implicați în muzica rock și cultura alternativă. Am apreciat pasiunea lui Mimo pentru muzică. Dincolo de această pasiune e talentul său scriitoricesc. Am citit o cronică de-a lui după un concert susținut de formația Burning Table, care era la fel de bună ca și recitalul în sine. Foarte puțină lume e capabilă să descrie un concert așa cum o face el. Cartea asta este spiritul Timișoarei prin intermdediul muzicii. Eu nu am trăit vremurile de glorie ale muzicik rock timisorene din anii ’60 și ’70, dar prin textele lui Mimo am avut ocazia să cunosc niște momente unice“, a spus Goran Mrakic.

Mimo Obradov este critic muzical şi publicist, realizator de emisiuni radio şi TV şi traducător din mai multe limbi și a devenit cunoscut melomanilor din întreaga ţară graţie celor patru volume ale „Istorii şi Story Rock“, apărute între 1995 şi 2000.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.