Linia 4 tramvaie din Timișoara, suspendată de luni. Încep lucrările pe Calea...

Linia 4 tramvaie din Timișoara, suspendată de luni. Încep lucrările pe Calea Stan Vidrighin

0
DISTRIBUIȚI

Calea Stan Vidrighin (Buziașului) din Timișoara intră luni în șantier.

Se va lucra la reabilitarea rețelei de apă-canal, a liniilor de tramvai și a tramei stradale, dar în prima săptămână nu vor fi restricții de circulație pentru autovehicule.

Lucrările de pe Calea Stan Vidrghin costă 83 de milioane de lei și au termen de execuție de 30 de luni.

STPT a anunțat, vineri că traseul tramvaielor care tranzitează zona în reabilitare va fi modificat.

Astfel, se suspendă linia 4 tramvai pe toată perioada lucrărilor, iar linia 8 tramvai va avea următorul traseu, tur-retur: pe tronsonul Gara de Nord – Piața Nicolae Bălcescu va circula pe traseul actual, apoi va circula pe strada Independenței (traseul comun cu linia 7) – strada Drubeta- bulevardul Liviu Rebreanu (traseu comun cu linia 9) – AEM – Ciarda Roșie.


În perioada derulării lucrărilor, linia 8 va fi suplimentată cu un tramvai.

De asemenea, liniile de tramvai 6a si 6b vor fi suplimentate cu câte două tramvaie. Astfel, vor circula câte trei mijloace de transport pe fiecare sens. Linia 1 și linia 2 tramvai vor beneficia de câte un tramvai în plus.

„Din data de 11 aprilie 2022, lucrările prevăzute în Etapa I vor începe efectiv, iar de la această dată se va închide circulaţia pe Calea Stan Vidrighin pe sensul de mers: strada Prof.dr. Aurel Păunescu Podeanu – sensul giratoriu Piața Gheorghe Domășneanu, pentru o perioadă de șapte luni. Pe sensul de mers Piața Gheorghe Domășneanu – strada Prof. dr. Aurel Păunescu Podeanu se va permite circulaţia în dublu sens, cu câte o bandă pe sens. Timpii de semaforizare din intersecţiile de pe traseu se vor ajusta în funcţie de noile restricţii impuse, precum şi de valorile înregistrate în perioada mai sus menţionată. În urma discuțiilor cu societățile comerciale care vor fi afectate direct, constructorul le va asigura accesul pentru ca acestea să-și poată desfășura activitatea economică”, a transmis Primăria Timișoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.