Educație prin artă, inițiere în scenografie și ateliere de pedagogie teatrală, toate...

Educație prin artă, inițiere în scenografie și ateliere de pedagogie teatrală, toate gratuite la Parcul Primăverii

0
DISTRIBUIȚI

Cel mai mare festival multicultural din regiune, Parcul Primăverii de la Muzeul Satului Bănățean, va găzdui o serie de acțiuni educative și culturale pregătite în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

De luni, 18 aprilie, până vineri, 22 aprilie, la ora 12:30, toți iubitorii de marionete cu vârsta cuprinsă între 4 și 80 de ani sunt așteptați la atelierul „Hai la joacă, Pogany!”. Acesta este un program de educație prin artă și terapie prin îmbrățișare în cadrul căruia realizatorul Ilinca Istrate va da viață unei marionete de lemn construite ca omagiu pentru opera lui Constantin Brâncuși.

În aceleași zile, dar de la ora 13:30, Marian Sas, artist profesionist, colaborator al Circului Metropolitan București, actor și pedagog de teatru, va prelua ștafeta momentelor spectaculoase în cadrul atelierului de acrobație „Eșarfa zburătoare”, un adevărat program de educație prin elemente de teatru și circ.

De luni, 18 aprilie, până joi, 21 aprilie, de la ora 14:30, tinerii peste 14 ani pot fi inițiați în arta scenografică sub îndrumarea reprezentanților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.


Caragiale”. Nu este necesară înscrierea fiind încurajate improvizația și spontaneitatea, două dintre caracteristicile comune marilor artiști.

Pedagogia teatrală va fi la loc de cinste în Parcul Primăverii prin intermediul unui program de  educație verbală și nonverbală, prin jocuri și elemente ale artei dramatice, gândit pentru două categorii de public: luni, 18 aprilie și marți, 19 aprilie – învățăcei vor fi cei cu vârsta între 4 și 18 ani, iar miercuri, 20 aprilie și joi, 21 aprilie va fi rândul educatorilor de la clasele primare să pătrundă tainele artei scenice.

Prof. univ. dr. Liviu Lucaci, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București  va modera o masă rotundă despre perspectivele învățământului vocațional în România. La Muzeul Satului Bănățean va fi reprezentată și Universitatea de Arte George Enescu din Iași, care contribuie la viața artistică și culturală românească.

Fiecare seară din cadrul celui mai mare festival multicultural din regiune îmbină sacrul cu profanul, astfel că bogatei oferte de experiențe artistice din Parcul Primăverii i se adaugă un concert de muzică contemporană – ARCHAEUS, un concert de muzică folclorică cultă – Andreea Chira și Corala CONTRAST, un concert al trupei PĂMÂNT, un spectacol UNATC – „Lecții despre iubire și creier” – clasa prof. univ. Mircea Gheorghiu, un concert de muzică bizantină și un recital Grigore Leșe.

Parcul Primăverii este un eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Prima ediție a Parcului Primăverii va începe vinerea aceasta, în 15 aprilie, cu acces liber și gratuit la toate activitățile culturale, de divertisment și de încurajare a petrecerii timpului liber în familie.

Mai multe detalii despre program și atracțiile pregătite pentru timișeni (concerte, ateliere de creație, traseu de aventură și vânători de comori) pot fi găsite pe www.parculprimaverii.ro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.