Migranți din India și Pakistan, prinși după ce au intrat ilegal în...

Migranți din India și Pakistan, prinși după ce au intrat ilegal în România, conduși de o călăuză din Afganistan

0
DISTRIBUIȚI

11 migranți din India și Pakistan, care au încercat, sâmbătă, să intre ilegal în Romania din Serbia, au fost depistați de poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare.

În acţiunea ilegală, migranţii au fost sprijiniţi de un cetăţean din Afganistan, care este cercetat în stare de arest preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți și fals privind identitatea.

Oamenii legii au organizat un filtru de control pe drumul Dudeștii Vechi – Sânnicolau Mare.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca Peugeot înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră.

La controlul efectuat, acesta s-a legitimat cu documente de identitate grecești, iar în interiorul mijlocului de transport se mai aflau alți 11 pasageri.

Existând suspiciuni cu privire la motivul prezenţei în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că pasagerii sunt din India şi Pakistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, care au declarat  că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, la frontiera verde.

Polițiștii de frontieră având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor grecești prezentate de șofer, au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acestea sunt false.


Extinzând cercetările s-a stabilit faptul că șoferul este cetățean afgan, în vârstă de 37 ani.

Pe numele afganului, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 zile.

„Dorim să reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 021.9590”, au transmis, duminică, reprezentanții Poliţiei de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.