Ministrul Transporturilor amenință cu rezilierea contractului firma care întârzie lucrările pe Centura...

Ministrul Transporturilor amenință cu rezilierea contractului firma care întârzie lucrările pe Centura de Sud a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Prezent, vineri, la Timișoara, Sorin Grindeanu s-a declarat nemulțumit de ritmul a două proiecte locale. Este vorba despre legătura A1 – sensul giratoriu Sânandrei de pe DN 69, șosea cu o lungime de 11 km, dar mai ales Centura de Sud a Timișoarei.

„Din păcate, ambele merg cu un ritm scăzut și sunt monitorizate de mine și de colegii de la CNAIR. La primul stăm ca firma să depună garanție. Pe centură nu zic că nu există utilaje sau oameni, dar nu suficienți să fie gata la finele anului. Vor intra în următoarea perioadă în procedura pe care am anunțat-o prin schimbarea legislației, acea ordonanță de urgență care schimbă modul în care se desfășoară rezilierea acestui contract.


Sunt trei notificări, dacă nu se încadrează intrăm pe reziliere. Nu-mi doresc eu sau colegii mei din CNAIR să facem reziliere, dar nu pot să asist pasiv să văd cum România pierde bani europeni, cum au făcut alții înaintea mea care au stat bine cu datul din gură și mai puțin la fapte”, a declarat, vineri, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Firma la care face referire și care lucrează pe Centura de Sud a Timișoarei este Tirrena Scavi.

„Săptămâna viitoare va exista o discuție la CNAIR (n.r. – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) cu managerii acestei firme (n.r. – Tirrena Scavi), iar dacă lucrurile nu se vor îndrepta rapid vom intra pe reziliere”, a precizat Sorin Grindeanu.

Ministrul social-democrat a mai afirmat că există un contract asumat de Tirrena Scavi, în care este specificat progresul pe șantier și alte detalii.

„Termenul de finalizare e decembrie 2022, sunt sceptic că se va respecta. CNAIR e cu toate plățile la zi, cu unele chiar în avans”, a susținut Grindeanu.

Acesta a mai declarat că după modificarea legislației achizițiilor publice, „perioada e de trei luni jumătate în care poate să intre altcineva, iar notificările se dau din 30 în 30 de zile”.

Potrivit ministrului, există o listă neagră a companiilor și orice reziliere de contract duce la neparticiparea la alte licitații ale statului român: ministere, primării, consilii județene etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.