Ministrul Transporturilor anunță o investiție esențială pentru unul dintre cele mai importante...

Ministrul Transporturilor anunță o investiție esențială pentru unul dintre cele mai importante noduri de transport marfă din România

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1989931381">

Bugetul CFR SA va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, pentru eliberarea celor 35 de linii feroviare din Portul Constanța, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Guvernul a dat astăzi undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța! Bugetul CFR SA va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că această sumă va fi folosită pentru finanțarea integrală a lucrărilor pe 35 de linii care vor fi eliberate în perioada imediat următoare, asigurarea bugetului pentru demararea licitațiilor și pentru contractarea lucrărilor pentru celelalte linii aflate în port și plata lucrărilor executate în primele luni după contractare.

„Programul de reabilitare are ca scop facilitarea preluării fluxurilor de marfă suplimentar inclusiv al celor provenite din zona de conflict și dezvoltarea transportului multimodal și implicit a activității Portului Constanța cu efecte imediate pentru susținerea economiei”, conchide Grindeanu.

Măsura a fost anunțată, inițial, de premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.