Ministrul Transporturilor despre licitația contestată de la Aeroportul Timișoara: „Cei de la...

Ministrul Transporturilor despre licitația contestată de la Aeroportul Timișoara: „Cei de la Aeroport și constructorul, care o fi el, să facă bine să termine până la jumătatea anului viitor această construcție”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar fi trebui să semneze, vineri, contractul de execuție pentru ridicarea noului terminal plecări externe de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara. Compania Strabag, clasată pe locul doi, a depus însă contestație.

Vă reamintim că licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată în 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei. Concelex SRL București a fost desemnat câștigătorul licitației în 25 martie 2022, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Pe locul II a fost societatea Strabag cu ofertă la valoarea de 87,78 milioane de lei.

„Astăzi trebuia să fie semnat un contract pentru construirea  Terminalului de plecări, din păcate «timining»-ul nu a fost cel pe care mi l-aș fi dorit.


Probabil că în următoarele două săptămâni, nu vreau eu să interferez în deciziile altor instituții, dar ar fi bine, cât mai rapid să fie semnat, indiferent de soluția dată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Urmare a acelei contestații apărute în ultimul moment trebuie să fie semnat cât mai rapid contractul astfel încât să poată beneficia Aeroportul Timișoara de fonduri europene. Vă reamintesc faptul că vorbim de Programul Operațional Infrastructură Mare, care se termină la sfârșitul anului viitor”, a declarat, vineri, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Acesta a mai precizat că este vorba despre aproximativ 1 miliard de euro care au rămas disponibili până la sfârșitul anului viitor pentru toate proiectele din România și astfel e o cursă contra coronometru a fiecărui proiect.

„Din ce îmi dau seama, probabil că Ministerul Transporturilor își va termina banii europeni sută la sută la jumătatea anului viitor, sută la sută, ceea ce nu s-a întâmplat de la Revoluție încoace să se termine toți banii europeni la jumătatea anului, cu șase luni înainte. Până în acest moment suntem la 80 la sută grad de absorbție, dieferența de un miliard a rămas disponibilă. Cei de la Aeroport și constructorul, care o fi el, să facă bine să termine până la jumătatea anului viitor această construcție, astfel încât să poată beneficia de bani europeni”, a mai transmis, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.