Mitropolitului Banatului, gest generos pentru o familie cu cinci copii, în postul...

Mitropolitului Banatului, gest generos pentru o familie cu cinci copii, în postul Paștelui

0
DISTRIBUIȚI

La aproximativ 70 de kilometri de Timișoara, în localitatea Șanovița, o familie trăiește în multe lipsuri materiale, dar se străduiește să ofere un trai decent și educație celor cinci copii.

Pentru că viața este grea în aceste vremuri, salariile sunt mici și este greu să găsești un loc de muncă stabil, familia în cauză se luptă să supraviețuiască în această lume, de multe ori nedreaptă.

În pragul marelui praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, Părintele Mitropolit Ioan, auzind despre situația acestei familii nevoiașe, a dorit să le ofere o mână de ajutor.

Și pentru că aceștia nu aveau unde să locuiască, Înaltpreasfinția Sa, cu sprijinul unor parohii și fundații bisericești, dar și al unor credincioși cu suflet bun și milostiv, a achiziționat și donat o gospodărie, formată din casă, anexe și grădină acestei familii greu încercate, relatează mitropolia-banatului.ro.

Cei cinci copii ai familiei au vârste cuprinse între 4 și 9 ani.

Un ajutor vine și din partea părintelui paroh Cristian-Bogdan Laichici, care are grijă de educația spirituală a acestei familii.


Cei mici participă la slujbele bisericii, alături de părinți, și la catehezele pe care părintele le organizează pentru înțelegerea cuvântului lui Dumnezeu.

Pe întreaga perioadă a postului, acțiunile filantropice ale Arhiepiscopiei Timișoarei și Fundației Filantropia se îndreaptă, cu precădere, spre cazurile sociale grave, spre persoanele fără adăpost, spre familiile nevoiașe cu mulți copii, precum și spre persoanele suferinde cu afecțiuni medicale grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.