Motociliștii timișoreni au organizat o paradă surpriză cu ocazia zilei de naștere...

Motociliștii timișoreni au organizat o paradă surpriză cu ocazia zilei de naștere a lui Nicu Covaci

0
DISTRIBUIȚI

Ziua de naștere a legendarului muzician Nicu Covaci, care ieri a împlinit 75 de ani, a fost sărbătorită la Timișoara cu o serie de acțiuni puse la cale de fanii Phoenix, care au inclus o paradă moto surpriză inițiată de membrii comunității motociliștilor și un concert care s-a desfășurat la Casa Del Retro.

„Pe Nicu Covaci l-am cunoscut acum vreo 15 ani. Era tot un aprilie friguros ca și acuma și am aflat că vine în Timișoara pentru un concert. Ne-am strâns câțiva motociliști am luat steaguri cu Phoenix și ne-am dus să-l așteptăm la aeroport. A fost o surpriză faină și pentru el și pentru noi. A coborât noaptea din avion , ne-a văzut în fața aeroportului…ploua…l-am escortat cu motociletele până în oraș și am petrecut cu el ore-n șir. Am păstrat o relație strânsă cu el, de fiecare dată am fost alături de Phoenix și Nicu Covaci. După atîția ani am avut norocul să prindem ziua asta deosebită…ziua lui Nicu de 75 de ani și împlinirea a 60 de ani de existență a Phoenix-ului. Am hotărât împreună cu Titi Dragomir și Sorin Toader să- facem o mini paradă de ziua lui, surpriză. Nicu se pregătea să meargă să facă probele de sunet pentru concertul de la Casa del Retro. Nimeni nu i-a zis nimic. Ne-am strâns câteva motoare, am ambalat în fața casei … …..a ieșit Nicu surprins…l-am felicitat și …i-am pregătit un motor. I-am pus casca, și-a luat ochelarii de soare și am plecat cu motoarele în oraș. Nicu Covaci e o legendă, ne bucurăm că este încă alături de noi și și-a dorit să-și sărbătoarească ziua de naștere în Timișoara. Am fost acum o lună de zile la câteva autorități locale împreună cu Nicu Covaci fiindcă el a zis că vrea să-și țină ziua în Timișoara. Din păcate răspunsul autorităților a fost….nu se poate. Motivele au fost diverse. Ziua de ieri a fost ținută doar cu fanii, cu timișorenii și cu cei care apreciează muzica și spiritul Phoenix. Am cântat cu el și după concert . Nicu a pierdut avionul azi noapte…a fost frumos. Sperăm să fim și la viitoarele aniversări ale lui“, ne-a declarat Sorin Sunshine , din partea Hells Angels MC Timișoara.

Concertul aniversar, desfășurat marți seara la Casa Del Retro din Timișoara a avut parte de un public numeros, care preț de două reprize a savurat pe deplin regalul oferit de legendarul muzician alături de membrii trupei Phoenix. Evident, din repertoriul serii n-au lipsit compozițiile care sunt fredonate de majoritatea amatorilor de muzică din țara noastră, iar în deschiderea spectacolului jurnalistul Mimo Obradov a ținut un speech în care a evocat spiritul Phoenix. Tradiționalul „La Mulți Ani“ a răsunat de mai multe ori din rândul publicului, iar aplauzele și bisurile de final au sintetizat cât se poate de bine o seară memorabilă atât pentru public cât și pentru Phoenix. Visavis de manifestările care vor marca împlinirea a 60 de ani de existență a trupei Phoenix, Nicu Covaci a reamintit faptul că în această toamnă, „prin septembrie sau octombrie“ vor avea loc câteva concerte în care formația va cânta și alături de foștii membri.

„Am încercat să organizăm un eveniment deosebit pentru Nicu Covaci și să găsim sprijinul autorităților locale, mai ales că Nicu este cetățean de onoare al orașului Timișoara.


Am fost în audiență la autorități pentru sprijin. Ne-am lovit de refuzuri, scuze și pasări de responsabilitate dintr-o parte în alta…așa că am decis să facem noi un eveniment. Ceva simbolic. În prima seară petrecută de Nicu la Timișoara (n.n. – luni 18 aprilie) i-am făcut un party frumos, i-am oferit un tort aniversar… și am petrecut clipe minunate. Concertul din Casa del Retro a fost minunat“, spune Sorin Toader, melomanul timișorean cunoscut și pentru faptul că și-a transformat casa într-un inedit muzeu rock.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.