Muzeul Banatului, expoziție în colaborare cu Opera Națională din Timișoara

Muzeul Banatului, expoziție în colaborare cu Opera Națională din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

„Accente lirice în capitala Banatului” este o nouă expoziție a Muzeului Banatului realizată în colaborare cu Opera Națională Română din Timișoara cu prilejul a 75 de ani de la înființarea acesteia, care va fi deschisă sâmbătă, 9 aprilie, la ora 18:00, în mansarda B a bastionului Theresia.

Expoziția va aduce în fața vizitatorilor istoria operei timișorene, dar și diferite personalitățiale acesteia.


Prima ediție a expoziției îl are în prim-plan pe regretatul Corneliu Murgu, aflat la cârma instituției timp de aproape două decenii, dar și solist internațional, care s-a stins din viață în urmă cu un an.

Expoziția include viața, cariera artistică și activitatea managerială a artistului, vor fi prezentate rolurile maestrului pe scenele marilor instituții de cultură ale Europei, dar și colaborările naționale. Vor fi expuse atât panouri informative, cât și obiecte personale, costume din spectacole, afișe, documente, corespondență, părți ale decorurilor de spectacol. În cadrul deschiderii expoziției vor avea loc și evenimente artistice muzicale, acestea desfășurându-se de asemenea și pe parcursul expoziției deschise la bastionul Theresia. La deschiderea expoziției vor lua cuvântul directorii celor două instituții, concert-maistrul Corina Murgu și alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.