Nica și-a schimbat poziția peste noapte: „Nicolae Ciucă este o variantă viabilă...

Nica și-a schimbat poziția peste noapte: „Nicolae Ciucă este o variantă viabilă pentru funcția de președinte al PNL la nivel național”

3
DISTRIBUIȚI

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, declara ieri că nu e nevoie acum de schimbarea conducerii partidului și îl susținea pe liderul național al PNL, Florin Cîțu. Azi, acesta nu mai pare la fel de sigur.

Liderul liberal Alin Nica, președintele CJ Timiș, a declarat, vineri, că a participat la ședința Biroului Politic Județean și, alături de primarii liberali din județ, a luat decizia să semneze convocatorul pe care zecile de filiale ale PNL l-au pregătit în vederea convocării ședinței extraordinare a Biroului Politic Executiv a partidului.

„O să discutăm situația de partid în cadru statutar și o să luăm deciziile în consecință.


Cred că locul în care aceste reproșuri la adresa conducerii sau propuneri, observații de schimbare este în forul statutar care este Biroul Executiv sau, dacă se merge mai departe, Consiliul Național respectiv Congres. Ceea ce pot să vă spun cu caracter general este că Partidul Național Liberal este și va fi unit inclusiv după această situație. Sper ca lucrurile să decurgă fără evenimente cum am avut anul trecut, care au adus o pată pe istoria PNL”, a spus, vineri, președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Întrebat dacă susține sau nu înlăturarea lui Florin Cîțu de la cârma PNL, Nica a răspuns: „susțin dezbaterea în cadru statutar în partid a oricărei variante. Până acum, nu am avut o analiză a conducerii și mi se pare că atunci când iei o decizie cu privire la schimbarea conducerii cu o alta, trebuie să facem mai întâi o analiză a activității conducerii și aș prefera să mă abțin de la a spune ce decizie va lua Biroul Executiv, în care parte vor merge lucrurile și din respect pentru președintele Florin Cîțu, pe care l-am susținut la congres, dar și din dorința de a găsi o formulă comună astfel încât PNL să rămână unit în continuare și să ne concentrăm pe livrarea de rezultate pentru cetățeni”.

Alin Nica a mai precizat că „premierul Nicolae Ciucă este o variantă viabilă pentru funcția de președinte al PNL la nivel național”. „Este un om care performează la guvernare, iar în aceste condiții geo-politice tulburi oferă siguranță și stabilitate”, este de părere Alin Nica.

„Îl respect în continuare pe domnul Cîțu pentru tot ce a făcut pentru PNL, este un reputat economist, a avut rezultate economice extraordinare într-un an pandemic”, a mai adăugat Nica.

Liderul PNL Timiș a mai spus că la București se dorește „o rezolvare elegantă a acestei dispute”.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.