Noi explozii în Transnistria. Două antene radio au fost distruse

Noi explozii în Transnistria. Două antene radio au fost distruse

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1779508875">

Mai multe explozii au fost auzite marți dimineață în regiunea separatistă Transnistria. Două antene radio au fost distruse de explozii în Transnistria, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Sky News.

Exploziile s-au produs în satul Maiac marți, la orele 6:40 și 7:05. Niciun locuitor nu a fost rănit în urma exploziilor, susțin sursele.

Alte explozii au avut loc luni la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. Oficiali de la ministerul de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade.

Regiunea separatistă este recunoscută la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova, dar este ocupată de trupele rusești de la destrămarea Uniunii Sovietice.

Un general rus a declarat săptămâna trecută că unul dintre obiectivele Moscovei este de a stabili un alt „punct de acces” în Transnistria din Ucraina.

Acest lucru ar putea însemna ocuparea coastei ucrainene a Mării Negre, inclusiv a orașului-port Odesa.

Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat, marți, ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană”, anunță Președinția Republicii Moldova.

Potrivit sursei citate, Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13:00, la Președinție, iar după ședință, la ora 15:00, Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Între timp, la frontiera cu Republica Moldova, pe sensul de ieșire din Transnistria, s-au format cozi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.