Număr record de înscrieri la prima ediție a competiției „Poli Bike Challenge”

Număr record de înscrieri la prima ediție a competiției „Poli Bike Challenge”

0
DISTRIBUIȚI

În contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara organizează sâmbătă, 9 aprilie, prima ediție a „Poli Bike Challenge”. Evenimentul are loc în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Velocitas, Corratec, Tazz și Primăria Timișoara, fiind înregistrat și în calendarul Federației Române de Ciclism.

Competiția are și un aspect caritabil, sumele colectate fiind direcționate către susținerea a doi sportivi campioni din cadrul clubului Politehnica Timișoara, cu rezultate deosebite în plan sportiv, dar cu o situație financiară precară.

Competiţia de tip criterium este destinată copiilor, amatorilor și sportivilor profesioniști, fiind desfășurată în patru curse dedicate fiecărei categorii aparte, după cum urmează:

  • Cursa Copii – destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani. Ei vor lua startul împărțiți în cinci categorii diferite. Pot participa cu orice tip de bicicletă;
  • Cursa Open – destinată tuturor persoanelor cu vârsta mai mare de 15 ani. Pot participa cu orice bicicletă, exclus cursierele și cele electrice;
  • Cursa Amatori – destinată cicliștilor licențiați sau nelicențiați.


    Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera;
  • Cursa Elite – destinată cicliștilor licențiați (profesioniști). Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera.

Pentru prima ediție a „Poli Bike Challenge” s-a înregistrat un număr record de înscrieri – aproape 300 de participanți. Începând cu ora 9:00, aceștia își pot ridica pachetul de concurs din Piața Victoriei, acolo unde vor avea loc deschiderea competiției și startul curselor.

Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 13:00, în prezența organizatorilor, și va fi urmată urmată de tur festiv, de recunoaștere a traseului, la care iau parte toți participanții, pe traseul: Piața Operei – Parcarea Modex – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. C.D. Loga – bd Regele Ferdinand I – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. I.C. Brătianu – Parcarea Modex – sosire Piața Operei.

După turul festiv se va da starul în cursele propriu-zise, după cum urmează:

  • ora 13:20 – cursa copii;
  • ora 14:00 – cursa open;
  • ora 15:00 – cursa amatori;
  • ora 16:00 – cursa elite.

În intervalul 13:00-18:00, se va închide circulația pe străzile menționate, iar transportul public va fi deviat pe rute alternative.

La ora 18:00 va avea loc festivitatea de premiere, iar în cadrul acesteia se vor acorda 39 de premii, cu o valoare totală de peste 25.000 de lei, au transmis reprezentanții UPT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.