O seară de poezie și muzică cu Zoltan Octavian Butuc, la Timișoara

O seară de poezie și muzică cu Zoltan Octavian Butuc, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cei ce iubesc poezia și muzica sunt așteptați la un eveniment deosebit, care îl va readuce în Timișoara pe Zoltan Octavian Butuc.

Artistul s-a născut în 1969, în Braşov, și este Cetățean de Onoare al Coloniei Literare Petrila. În 1995, a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti. În 1993 i s-a decernat Premiul pentru debut UNITER, pentru rolul din spectacolul „Ora lynxului” de Per Olov Enquist, la Teatrul Odeon.


A jucat în spectacole de teatru la Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, la Odeon, la Theatrum Mundi, Teatrul Act, Maria Filotti – Brăila. Pe marele ecran, a debutat în pelicula „Prea târziu” (1996), regizată de Lucian Pintilie, şi a avut roluri în alte peste 30 de filme de lung metraj. A fost nominalizat la „On Air Music Awards” 2015, la secţiunea „Cel mai bun folk al anului”. Recitalul său, „Pentru cei care iubesc limba poezească” a fost preluat de TVR, în cadrul stagiunii „Teatru în TVR” 2016. Întîlnirea cu Zoltan Octavian Butuc va avea loc joi 21 aprilie de la ora 18.30 la Viniloteca.

„Toate au un rost, oameni buni. Toate! Iar poezia nu face excepție. Dar, CE ZiLE! CE VREMURI! Ostile ascultării. Ostile sufletului, în ultimă instanță. Vă spun atât, dacă unui singur om reușesc să-i aduc o clipă de frumos în astă seară înseamnă că nu sunt degeaba. Nu mai sper să putem cu toții, deodată. Cu unu singur fac biserică 3 metri în jur. Sau măcar 3 minute. Și nu e puțin lucru. Nichita. Grigore Vieru. Emil Brumaru, Jozsef Attila. Și eu“, spune Zoltan Octavian Butuc în descrierea acestui eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.