Patru zile consecutive de scădere a ratei de infectare cu coronavirus în...

Patru zile consecutive de scădere a ratei de infectare cu coronavirus în Timiș. A scăzut și numărul pacienților COVID-19 aflați la Terapie Intensivă

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat că, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 68 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, din 857 teste efectuate (din care 627 teste rapide). Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 ore la nivelul județului Timiș, șase au vârsta sub 18 ani.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în Timiș de 4,58 (față de 4,67 ieri și 4,72 sâmbătă), aceasta fiind a patra zi consecutivă de scădere a ratei de infectare cu coronavirus în județ, după ce în ultimele 11 zile din luna martie tendința a fost una constant crescătoare.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș au fost administrate 697.622 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV2.


Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva COVID-19, de la debutul campaniei și până în prezent, în centrele de vaccinare din județul Timiș este de 328.290. În total au fost administrate 117.437 doze de rapel Doza 3. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un procent de 0,03% reacții post-vaccinale, de intensitate scazută spre moderată (155 reacții în total).

În această dimineață, în spitalele din județ erau internate 122 de persoane confirmate sau suspecte cu COVID 19, dintre care 22 la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore nu a fost raportat niciun deces survenit în urma complicațiilor provocate de coronavirus, ceea ce înseamnă că bilanțul pe Timiș rămâne la 2.025 de morți, de la începutul pandemiei.

DSP Timiș a anunțat astăzi că trei focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică, între care două secții ale Spitalului Județean Timișoara, după cum urmează:

CENTRU REZIDENȚIAL PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 16 cazuri confirmate – Focar în supraveghere.
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 4 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.