Doi tineri campioni de la CSU Politehnica, sprijiniţi cu sumele strânse la...

Doi tineri campioni de la CSU Politehnica, sprijiniţi cu sumele strânse la „Poli Bike Challenge”. Performeri, în ciuda greutăţilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Iulia Drăgoi şi Cosmin Ardelean

Prima ediţie a competiţiei cicliste „Poli Bike Challenge”, desfăşurată în contextul Centenarului sportiv al Universităţii Politehnica, a adus o mică bucurie pentru doi tineri legitimaţi la clubul sportiv al instituţiei. Atleţii Cosmin Ardelean şi Iulia Drăgoi, campioni naţionali în diverse discipline anul trecut, şi care s-au confruntat cu numeroase greutăţi încă de la începutul vieţii, au fost sponsorizaţi cu suma strânsă din taxa de participare la cursa de sâmbătă.

Sute de timişoreni s-au bucurat sâmbăta trecută de „Poli Bike Challenge”, dar, mai mult, participanţii au contribuit şi la susţinerea a doi sportivi de perspectivă. Suma strânsă, 8.870 lei, va ajuta mult doi tineri care-şi doresc o activitate care să aducă medalii inclusiv României, dar care încă sunt la început de drum.

Iulia Drăgoi (22 ani) e caracterizată ca fiind o adevărată luptătoare. A început atletismul în oraşul natal, la Rm. Sărat, cu antrenorul Dumitru Ureche. Primul rezultat notabil din activitatea sportivă a fost un loc I la cursa de 2000 m obstacole, la junioare III, în cadrul Campionatului Național. Univ. Politehnica a adus-o la Timișoara, iar de doi ani este legitimată la CSU Politehnica Timișoara. Club în culorile căreia a obţinut titlul de campioană națională la 3000 m obstacole, locul 3 la semimaraton, vicecampioană la cros, campioană cu echipa la semimaraton și la cros, vicecampioană națională la maraton și campioană națională cu echipa la maraton, locul 3 la alergare montană și campioană națională cu echipa la alergare montană. Ambițioasă, Iulia Drăgoi o are ca model pe Gabriela Szabo. Ea îşi doreşte bineînţeles să ajungă la JO şi vrea să-şi ducă studiile universitare la capăt inclusiv cu un masterat.

„Cel mai drag rezultat al meu este locul 1 la 3.000 obstacole, unde am devenit campioană naţională şi sper să-mi apăr şi anul acesta titlul şi să urc cât mai sus, să fac baremul pentru concursurile de afară şi să ajung cât mai sus… Pentru mine sportul este o evadare din tot stresul, din toată agitaţia din jurul meu. Mă relaxează şi mă face să fiu pur şi simplu doar eu cu mine…”, a spus Iulia Drăgoi.

Celălalt sportiv premiat azi de rectorul Univ. Politehnica, Florin Drăgan, e Cosmin Ardelean (19 ani), sportiv legitimat la CSU Poli şi care a început o carieră de… pompier, unde iarăşi forma fizică şi mentală e foarte importantă. Sportivul originar din Valcani a rămas de la 5 ani fără părinţi şi a crescut apoi într-o casă de copii, la Timişoara. Vicecampion național la cursa de 800 m, când avea 15 ani, el e dublu campion național, în 2020 și 2021, la proba de laser run (alergare și tir), iar la sfârșitul lunii aprilie, la București, va trebui să-și apere titlul. Ținta lui este însă să ajungă și în competiții internaționale.

„Cel mai drag rezultat e cel de anul trecut, campion naţional la laser run, sper să o ţin tot aşa şi să se dezvolte sportul acesta. Sportul e o evadare, mă relaxează, mă detensionează.


Când alerg nu mă mai gândesc la altceva. M-a ajutat mult, m-a dezvoltat şi fizic şi mental”, a conchis Cosmin Ardelean.

Adrian Tal, directorul CSU Politehnica, o vede pe Iulia Drăgoi chiar port-drapel al secţiei de atletism în viitorul apropiat: „Sunt doi sportivi foarte valoroşi, în special Iulia, care a obţinut în anul trecut competiţional 13 medalii la Campionatele Naţionale. Chiar putem spune că Timişoara este un punct de referinţă al probelor de semifond şi fond la nivel naţional în atletism”.

„Sâmbătă a fost unul dintre evenimentele importante din acest Centenar pe care-l sărbătorim în acest an… din 4 decembrie până anul acesta în 4 decembrie, şi vrem să venim cu nişte evenimente. Din păcate fiind contextul pandemic, pe zona sportivă, a fost mai greu să facem anumite evenimente. Centenarul l-am sărbătorit într-un format mai restrâns. Atunci am spus să venim cu nişte evenimente cu care să ne adresăm comunităţii. Aţi văzut ce a fost sâmbătă, a fost foarte multă lume, foarte mulţi copii, e o promovare a sportului… Politehnica în toţi aceşti 100 de ani de club sportiv a sprijinit tot ce înseamnă mişcare sportivă în oraş, foarte multe sporturi. În ultimii ani am adăugat alte sporturi, prin domnul Tal la clubul nostru sportiv şi prin infrastructura care e pusă la dispoziţia tuturor celor din oraş, nu doar pentru sportivii Politehnicii, încercăm să facem ca acest oraş să aibă rezultatele pe care clubul le-a avut de-a lungul timpului. Fiind vorba de sport, de mişcare, e normal să mergem pe latura caritabilă, pentru că avem sportivi care au o situaţie mai precareă şi e normal ca prin aceste evenimente rezultatele să meargă înspre ei în special. Nu am fost interesaţi să strângem resurse financiare, ci să dăruim mai repede. Şi atunci am spus că cea mai bună investiţie sunt sportivii…”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Univ. Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.