Politehnica a învins la Brăila, dar merge la baraj. Nicolae Croitoru: „Va...

Politehnica a învins la Brăila, dar merge la baraj. Nicolae Croitoru: „Va trebui să fim la alt nivel decât suntem acum”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook (arhivă)

Alb-violeţii au câştigat, conform aşteptărilor, la Brăila, dar şi Poli Iaşi a învins de asemenea aşa cum se preconiza, pe Dunărea Călăraşi. În ciuda acestui 4-2 cu Dacia Unirea e cert că Politehnica va avea două dueluri de „supravieţuire” (dacă vor conta până la urmă şi acestea) cu FC Braşov.

Pe un teren care cu greu ar fi acceptat într-un joc oficial de orice nivel mai la vest de noi, Poli şi Brăila au punctat devreme. Din minutul 12 a fost 0-1 prin „capul” lui Bocşan după un corner, apoi, surprinzător, gazdele de pe ultima poziţie a grupei A, au dat replica şi au egalat după o fază încâlcită. Marcator Alex Duţu, cu o reluare din câţiva metri. Din minutul 28 timişorenii au revenit în avantaj – 1-2 tot după o lovitură de cap. De această dată Alex Iamandache a înscris în premieră la acest nivel din centrarea bună a lui Sofran.

Repriza secundă a debutat prost pentru oaspeţi. Din minutul 60 a fost iarăşi egalitate. 2-2 după un penalty acordat la henţul lui Sofran şi concretizat de la punctul cu var de Acolatse. Până la urmă, pe final, bănăţenii au reuşit să se impună. Mai întâi Gerbi a irosit un penalty (min. 73), şutând pe lângă poartă, apoi din minutul 80 a fost 2-3 prin şutul lui Ursu sub bară. Italianul din atacul alb-violet a avut totuşi o contribuţie şi la ultima reuşită, obţinând un nou 11 metri. De această dată Ignea (83) a luat mingea şi l-a învins pe bravul Duţă.

Poli are 27 de puncte, dar nu le mai poate depăşi pe CSC Şelimbăr şi Poli Iaşi, ambele 33 de puncte, dar cu avantajul, în caz de egalitate, punctajului superior cu care au intrat în play-out.


Acesta fiind criteriul de departajare rămas din sezonul trecut. Timişorenii aşteaptă după sărbători vizita celor de la Metaloglobus, într-un joc care nu mai contează decât pentru pregătirea „dublei” de baraj cu Braşovul. Emoţiile vor fi… teoretice, căci e greu de crezut că Gaz Metan va începe următorul sezon din „B”.

Dacia Unirea Brăila: V. Duţă – Cr. Leu (82, Vartolomei), Moroianu (cpt.), Ziepop (90+2, B. Ene), R. Mocanu – Zoua (88, Boroşu), Acolatse – Şt. Sava, Petrache (88, Lascu), V. Robu – Al. Duţu (88, Njopgang). Pe bancă: Butunoiu – Bădilaş, Gheorghiu, Ad. Ghiţă. Antrenor: Laurenţiu Ivan.

Politehnica Timişoara: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – D. Andrei, Lazăr (72, Ignea), Iamandache, Oanea (65, Gerbi) – Bîrnoi (82, D. Radu), Ursu. Pe bancă: Devenish-Meares – Plumbuitu, Huminic, Scutaru, Bakoş, Rogosic. Antrenor: Nicolae Croitoru.

„Victorie, din păcate o victorie care nu compensează supărarea de după jocul de săptămâna trecută. O victorie care cred că până la urmă trebuia să fie normală şi eu chiar apreciez echipa Brăilei, pentru că e o echipă într-o situaţie dificilă, dar e o echipă care respectă fotbalul şi competiţia”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Era greu de crezut că se mai poate întâmpla ceva, sigur, că ne legăm de matematică, dar nici matematica nu poate să ajute câteodată foarte mult. Era greu de crezut că Iaşiul nu poate să câştige meciul cu Călăraşiul sau să nu poată să câştige unul dintre cele două meciuri pe care le mai aveau de disputat. Este clar că va trebui să trecem cumva peste faptul că vom merge la baraj şi va trebui să ne liniştim, să ne pregătim foarte bine şi să fim la ora jocurilor de baraj la alt nivel decât suntem acum”, a conchis tehnicianul alb-violeţilor.

Poli a avut la meci cam 20 de susţinători, dar doar după fluierul de final al primei reprize aceştia au pătruns în arena decrepită din cealaltă parte a ţării. Fanii nu au cântat şi au afişat doar un mesaj pe gard: „Se scrie viitor luminos / Se citeşte prezent ruşinos. Plecaţi toţi!”, cu referire la situaţia sportivă ruşinoasă în care a ajuns echipa favorită. La final suporterii au părăsit destul de rapid sectorul de tribună, fără a mai transmite altceva jucătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.