Politehnica e fruntaşă la Under 15. Alb-violeţii lui Paul Codrea au bătut...

Politehnica e fruntaşă la Under 15. Alb-violeţii lui Paul Codrea au bătut Pandurii şi s-au calificat în Top 8 naţional

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica are încă emoţii la seniori în Liga 2, dar la juniori puştii sub 15 ani se află încă în cursa pentru titlul naţional. Elevii lui Paul Codrea au trecut azi de Pandurii Tg. Jiu cu 3-0 şi au obţinut deja tichetele pentru faza semifinalelor din Liga Elitelor U15.

Mai devreme, tot azi şi tot la Baza 2 timişoreană, Universitatea Craiova a învins-o pe UTA (gen. 2008) cu 3-1. Motivaţia pentru alb-violeţi a crescut, căci victoria asigura deja calificarea în primele opt formaţii din ţară – 16 echipe fiind implicate în faza sferturilor iar pe Bega se dispută „Zona 3”.

La fel ca şi cu arădenii, poliştii au avut doar 1-0 la pauză. Scorul a fost deschis în minutul 25 de Alex Cercel. La reluare căpitanul Şteta a oferit assist-ul de 2-0 pentru Bogdan Bratu (min. 42) în faţa porţii, talonat însă de doi adversari. Iar 3-0 a fost din minutul 49, când Andrei Mircea l-a învins şi el pe portarul gorjean în ciuda opoziţiei acestuia.

Cu şase puncte, la fel ca şi Craiova, adversara din ultima zi, Poli s-a calificat alături de „juveţi” în semifinale, care se vor desfăşura tot sub forma unui turneu. Poli – U Craiova, duelul pentru primul loc în grupă, e marţi, de la ora 11:00. Meciurile s-au disputat la Baza 2, dar e posibil ca ultima zi să fie mutată pe „Ştiinţa”.

Pandurii Tg. Jiu U15: I. Buţă (60, Streja) – Detculescu (60, Bîrcină), Surcel, Ciortan, Lăpădat (50, Belea), Brujan, A. Filip, Rasoveanu (60, An. Trancău), Ţambu, Trăistaru, Tutunaru (50, Ilinca). Antrenor: Alin Poenaru.

Politehnica U15: Păsule – Fotoniu, An. Mircea (62, A. Radu), Al. Matei (53, Kulcsar), Şteta (cpt.; 62, D.


Bogdan), Bojin, E. Adam, R. Laza, Cercel (66, R. Goia), F. Roşu (36, B. Bratu), Ardel. Antrenor: Paul Codrea.

Antrenorul Paul Codrea era mulţumit că tinerii săi jucători au respectat instrucţiunile şi arată o creştere în joc. „E fericire mare, ne bucurăm foarte mult. Ne era teamă de meciul de astăzi, dar iată că am reuşit să câştigăm. Vom trata foarte serios următorul meci, cu Universitatea Craiova, pentru că e un test foarte bun pentru noi şi aşteptăm să mergem în semifinale. Nu vreau să fiu arogant, dar mă aşteptam să ne calificăm, pentru că ştiam că avem mai multă forţă decât Pandurii Târgu Jiu şi UTA, dar am încercat să nu transmit asta copiilor, ca să nu-i ia de sus, pentru că se întâmplă asta şi la nivel de seniori. Îi felicit pe copii, chiar au muncit bine. Timp de doi ani de zile, de când sunt aici, se vede că am fost serioşi şi am ajuns unde cred eu că merităm!”, a conchis cel care a evoluat ca jucător inclusiv în Serie A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.