Politehnica se pregăteşte de baraj în meciurile rămase din play-out. Croitoru: „Este...

Politehnica se pregăteşte de baraj în meciurile rămase din play-out. Croitoru: „Este un prim joc, cel cu Metaloglobus, care este însă important”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara a rămas fără şanse la salvarea directă după un sezon sub aşteptări în campionatul Ligii 2. Alb-violeţii mai au două jocuri în play-out, cu Metaloglobus sâmbătă acasă şi la Iaşi, iar singura certitudine e că vor întâlni la barajul de supravieţuire pe FC Braşov.

„Din păcate două jocuri care nu mai contează decât ca mijloace de pregătire pentru dubla manşă cu Braşovul din barajul de menţinere în Liga 2. Este un prim joc, cel cu Metaloglobus, care este însă important, pentru că avem nevoie de un rezultat pozitiv, de o evoluţie bună, care să ne dea încredere, care să ne asigure liniştea pentru săptămânile următoare în a pregăti foarte bine jocurile cu Braşov”, a declara Nicolae Croitoru, antrenorul sub presiune al alb-violeţilor. Acesta nu se va putea baza în meciul din weekend pe Zaluschi (accidentat pentru o durată mai lungă de timp), în timp ce Iamandache, proaspăt marcator în „B”, e incert după o lovitură la antrenamentul de marţi.

Altfel, timişorenii îl au din nou în programul normal pe goalkeeperul George Păduraru, care s-a accidentat cu o zi înainte de meciul de la Ciuc iar lipsa sa a contat aparent foarte mult.


Cu Harrison Devenish-Meares în poartă, bănăţenii au pierdut două dueluri vitale. La Brăila s-a mizat pe Rareş Murariu, care în iarnă nici nu a mai fost inclus în lotul iniţial.

„După turul de campionat s-a decis ca doar doi dintre portarii seniori să rămână pentru returul de campionat, ţinând seama că mai sunt puţine jocuri de disputat şi să completăm lotul cu un portar sau chiar doi din academie. Noi de fapt în programul de pregătire avem permanent doi portari juniori care vin şi se pregătesc cu echipa mare, îi pregătim pentru viitor… nu s-a ajuns la o înţelegere cu Murariu în iarnă, a rămas sub contract cu clubul, era plătit de club, şi atunci dacă tot s-a întâmplat lucrul acesta, ar fi fost păcat să-l lăsăm să se antreneze în afara lotului şi să nu-l reintegrăm în lot”, a explicat Croitoru.

Fundaşul Cristi Bocşan, marcator şi el în premieră la Politehnica în runda trecută a subliniat că: „Urmează două jocuri în care noi sperăm să obţinem victorii pentru atmosfera echipei şi pentru meciul de baraj, care, din punctul meu de vedere, nu va fi uşor!”. Întrebat despre supărarea suporterilor, care le-a cerut socoteală în ultima perioadă, „Bocşi” a conchis: „Este foarte greu, nu suntem indiferenţi, dar aşa a fost situaţia şi prin jocurile noastre şi prin victorii şi ce putem face acum… ce a fost sperăm să uităm şi pe viitor sperăm să câştigăm, să nu se mai ajungă la aceste lucruri”.

Politehnica – Metaloglobus se joacă sâmbătă, de la ora 12.00, pe arena „Ştiinţa”, în runda a 6-a a play-out-ului Ligii 2. Bucureştenii au 35 de puncte, cu opt mai multe decât alb-violeţii. În oraş mai e un meci care începe cu o oră mai devreme, pe „Electrica”, fără miză (şi acest joc) Ripensia primeşte replica Dejului în grupa B a play-out-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.