Politehnica, obligată să bată Şelimbărul în lupta pentru evitarea barajului. Ioan Mera:...

Politehnica, obligată să bată Şelimbărul în lupta pentru evitarea barajului. Ioan Mera: „Ar trebui să avem răutatea celor de la Atletico Madrid”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara a rămas fără opţiuni pe final de sezon în Liga 2. După numeroasele sincope din sezonul regular şi eşecul de la Ciuc din play-out, alb-violeţii riscă un baraj pentru supravieţuire. Singura variantă pentru bănăţeni a rămas astfel să-şi câştige meciurile iar următorul meci se anunţă foarte dificil în compania celor de la CSC 1599 Şelimbăr, sâmbătă, pe „Ştiinţa”!

„Suntem înaintea unui joc extrem de important, poate cel mai important din acest sezon, pe care nu ni-l doream, dar, din păcate s-a ajuns şi la această situaţie. Cred în acelaşi timp că e un examen de maturitate şi mă gândesc că trebuie să demonstrăm că înţelegem ce club reprezentăm, ce culori reprezentăm. Trebuie să înţelegem că suntem datori faţă de toţi cei care ne susţin şi această datorie trebuie să o întoarcem în jocul de sâmbătă prin tot ceea ce facem în cele 90 de minute în teren. Sigur că va fi un joc dificil, întâlnim o echipă, care deşi a început destul de greu acest an, în ultimele etape a înregistrat două rezultate pozitive, e o echipă în creştere şi în componenţa căreia se regăsesc jucători cu C.V.-uri interesante, cu meciuri în prima ligă din Franţa, Portugalia, Moldova, Azerbaijan, cu meciuri internaţionale.


Însă cred că acest lucru e mai puţin important şi cel mai important lucru este modul în care noi vom reuşi să ne capacităm. Modul în care vom înţelege că trebuie abordat acest joc, şi cu sufletul şi, aşa cum spuneam, mai departe, la final să putem să plătim şi noi din datoriile pe care sezonul acesta, cel puţin, le avem faţă de cei care ne-au susţinut”, a declarat „principalul” Nicolae Croitoru.

„Ne aşteaptă sâmbătă un meci, nu greu, foarte greu. Nu avem decât varianta victoriei. Şansa noastră să ne salvăm e să batem în toate meciurile. Nu aş vrea să ajungem la baraj. Şi trebuie să demonstrăm că până acum ce s-a întâmplat a fost un accident, meciurile ce au trecut… şi că nu merităm să fim acolo în clasament. Trebuie să fim concentraţi 100% şi să dăm totul pe teren sâmbătă. Cu siguranţă dacă nu o să câştigăm suporterii nu o să mai accepte o nouă înfrângere sau un egal. Mereu este o presiune la noi, dar acum este una mai mare, e şi presiunea rezultatului şi suntem conştienţi cu toţii că doar concentraţi şi să dăm 100% pe teren avem o şansă să câştigăm, dacă nu, o să păţim precum în meciurile trecute şi nu mai vrem aşa ceva”, a spus şi Ioan Mera. Căpitanul alb-violeţilor ar vrea la colegii săi partea pozitivă a durităţii elevilor lui Diego Simeone: „Dacă am lua ceva bun din meciul de aseară, ar trebui să avem răutatea celor de la Atletico Madrid. Adică intensitatea, răutatea şi determinarea, dacă am avea atitudinea asta a lor, nu am avea probleme sâmbătă. Aţi văzut cum aleargă, cum îşi dau viaţa… dacă facem lucrul acesta cu siguranţă vom ieşi învingători sâmbătă şi eu cred că o s-o facem. Pentru că fiecare jucător e conştient că e ultima şansă a noastră de a evita barajul şi sunt convins că dacă vom câştiga sâmbătă o să evităm barajul”.

Cert e că timişorenii vor să evite postura deloc onorantă de a juca un meci de supravieţuire, probabil cu FC Braşov, din grupa B a play-outului. Poliştii au în continuare şi probleme cu accidentările, doi titulari vor lipsi sigur: goalkeeperul George Păduraru şi Cristi Scutaru.

Partida se dispută sâmbătă, de la ora 12.30 (Digi), pe arena „Ştiinţa”, şi contează pentru runda a 4-a a play-out-ului. Sibienii au 30 de puncte, cu şase mai multe decât Poli, şi ocupă locul 4, dar au şi un meci mai mult. Timişorenii sunt doar pe 5, loc de baraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.