Politehnica are un nou „internaţional”. Vine din Odesa şi are doar patru...

Politehnica are un nou „internaţional”. Vine din Odesa şi are doar patru ani

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a mai transferat un străin. De această dată e vorba de o „achiziţie” a academiei alb-violeţilor. Vanya, un puşti din Odesa, în vârstă de doar patru ani, s-a alăturat celei mai mici grupe a clubului.

Nu e primul tânăr sportiv venit din Ucraina în România, din cauza războiului, şi care se pregăteşte în mod organizat la un club. Surprinzătoare e vârsta puştiului care pare că deja stăpâneşte bine balonul. „…de când a îmbrăcat tricoul alb-violet nu mai vrea să iasă îmbrăcat în altceva din casă. Din casa lui de la Timișoara, acolo unde a găsit susținere fizică și morală pentru a trece, măcar puțin, peste necazurile de acasă”, se arată pe pagina de Facebook a Academiei Politehnica Timișoara.

Alb-violeţii mai notează că Vanya a fost primit „fără discuţii în rândurile grupei noastre de juniori antrenată de prof. Alin Ionescu și Paul Ivan.


Ne bucurăm să avem copii atât de pasionați alături de noi și îl așteptăm pe Vanya să învețe fotbal de calitate în alb violet și să devină noul Andriy Shevchenko!”.

Junii U15, turneu „de sferturi” acasă!

Creşterea juniorilor e una dintre priorităţile Politehnicii. Fapt demonstrat şi în Liga Elitelor, acolo unde puştii pregătiţi de Paul Codrea sunt gazde în aceste zile ale unuia dintre turneele sferturilor de finală. Jocurile trebuiau să se desfăşoare pe arena „Ştiinţa” iniţial, Baza 2 fiind rezervă. Dar din cauza condiţiilor meteo, cea din urmă a devenit „titulară”. Acolo, poliştii sub 15 ani dau piept mâine, cu UTA (grupa 2008), de la ora 13.00. Două zile mai târziu adversara va fi Pandurii Tg. Jiu, tot de la ora 13:00, iar ultimul meci din această fază va fi marţi, de la ora 11.00, cu puternica Univ. Craiova.

„Sper că sunt entuziasmaţi, pentru că eu sunt! De abia aşteaptă şi ei meciurile, faptul că jucăm acasă e un mare avantaj. Practic jucăm pe terenul pe care ne antrenăm zi de zi, nu ar trebui să fie probleme”, a spus Paul Codrea, antrenorul Politehnicii U15.

Primele două clasate avansează în grupele semifinale (opt echipe).

Foto: sspolitehnica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.