Razie a polițiștilor de la Rutieră în zona Lugoj. Șoferi băuți, drogați...

Razie a polițiștilor de la Rutieră în zona Lugoj. Șoferi băuți, drogați sau fără permis, prinși la volan

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au organizat, sâmbătă, între orele 15:30 – 22:30, o acţiune în zona de competență a Poliției Municipiului Lugoj, atât în mediul urban cât și în mediul rural, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Polițiștii au controlat 234 de  autovehicule, în urma cărora au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002, în valoare de 6.209 lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 10 permise de conducere, dintre care 6 au fost reținute pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat șase infracțiuni la regimul rutier, respectiv trei pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, două pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și una pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Oamenii legii au dat și exemple.


„În data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 20:05, polițiștii timișeni au oprit pentru control, pe strada Smardan din municipiul Lugoj, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, care era sub influența substanțelor psihotrope. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă la canabis. A fost întocmit dosar penal.În data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 17:50, polițiștii timișeni au oprit pentru control, în localitatea Racovița, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, care era sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal”, a comunicat IPJ Timiș.

Politiștii rutieri recomandă în continuare conducătorilor auto să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulație intensă, să circule cu prudenţă sporită și să nu se grăbească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.