„Regăsirea unității”, expoziție cu lucrările artistei Dorothea Hîrjoi, la Casa Artelor din...

„Regăsirea unității”, expoziție cu lucrările artistei Dorothea Hîrjoi, la Casa Artelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1736946345">

Sărbătoarea pascală, care aduce în fiecare am pace și lumină în sufletele creștinilor, e marcată de artista Dorothea Hîrjoi cu un demers plastic special, intitulat „Regăsirea unității”, care va avea vernisajul joi, 14 aprilie, ora 18:00, la galeria Pygmalion de pe strada Augustin Pacha nr. 8.

„În aceste zile, la galeria Pygmalion, Dorothea Hîrjoi expune un ciclu unitar de picturi inspirate de simbolul creștin al crucii. Surprinsă într-o succesiune de ipostaze plastice, forma consacrată a obiectului pe care a fost răstignit Iisus invită la o meditație asupra Divinului. Privitorul are prilejul de a întâlni viziunea spirituală a artistei care vorbește, expresiv și cuceritor, printr-un discurs plastic elaborat și profund. De la forma stilizată a obiectului sacru la semnificaţia simbolică ultimă, distanţa e, desigur, imensă: suferinţa, moartea, dar mai cu seamă învierea și mântuirea − prin suferinţă − se regăsesc în această engramă ce rezumă învăţătura  creştină” – e o succintă prezentare făcută de C.P. Mircea.

Vernisajul va fi prezentat de criticul de artă Ioan Iovan, care va vorbi despre artistă și creațiile sale. Expoziția poate fi vizitată până în 24 aprilie, după următorul program: marți, miercuri, joi între orele 11,00 și 16,00, vineri între 11,00 și 18.00, sâmbătă între 13,00 și 20,00 și duminică între 11,00 și 18,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.