Ripensia Timişoara s-a impus pe terenul Astrei. Roş-galbenii au debutat un tânăr...

Ripensia Timişoara s-a impus pe terenul Astrei. Roş-galbenii au debutat un tânăr contra grupării proaspăt retrogradate

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tataru (arhivă)

Ripensia şi-a revenit, cel puţin în joc, după problemele avute în ultima perioadă. Roş-galbenii timişoreni au câştigat în fief-ul Astrei, la Giurgiu, scor 3-1, şi au pecetluit soarta gazdelor la nivelul eşalonului secund.

„Ripi” a dominat, dar golurile au venit abia după pauză şi asta după ce Asta a avut un gol anulat. Tabela a fost însă „mişcată” cu adevărat prim dată de Denis Golda, cu un cap din centrarea lui Piftor, în minutul 67. În minutul 81 acelaşi Piftor a fost coautor. A obţinut un penalty din care Mihai Ene a majorat diferenţa. Gazdele au replicat prin Vlad Gîsă cu cinci minute înainte de final, dar ultimul cuvânt l-a avut Zoran Mitrov, „vinovatul fără vină” de la acel 0-3 cu Braşov.


Acesta reuşind să puncteze după o gafă, dar cu un şut precis din afara careului.

Ripensia nu mai are griji în clasament, având 28 de puncte, 11 peste braşovenii clasaţi pe 5 în grupa B de play-out. La fel ca Poli, roş-galbenii vor sta în runda 3.

Astra: M. Cotolan – Gab. Matei (cpt.), Paliu, Giuroiu, Grigore, Buliga, Banu, G. Dumitrașcu, Firțulescu, I. Ilie, Gavîrliță. Antrenor: Daniel Movilă.

Ripensia: I. Rus – Sturzu, Rogac (43, Lalic), Fridrich, Gladun (80, R. Ciurel) – Stoi (60, T. Călin), V. Macrițchii – Piftor, Ene, Ivancevic (60, Mitrov) – Golda (80, Cl. Matiș). Antrenor: Călin Mada.

Un alt aspect pozitiv notat de Călin Mada, „principalul” oaspeţilor, e debutul lui Radu Ciurel la acest nivel. „A fost un meci deosebit de echilibrat ca ocazii, chiar dacă el a fost în mare măsură controlat de noi. Cred că am avut o posesie de 65%. În special în partea a doua, a fost un joc destul de alert. Noi, pe lângă cele trei goluri, am nimerit bara, iar cei de la Astra au șutat și ei de trei ori în bară. Din punct de vedere tactic, a fost un meci reușit și un lucru care ne bucură este că am debutat un jucător din Academie, pe Radu Ciurel. Intenția noastră este ca în jocurile următoare să promovăm noi tineri din Academie. Altfel, pot spune că atmosfera este una foarte bună, suntem încrezători și sperăm că vom continua cu o victorie și în jocul următor, cu FC Buzău. În ceea ce privește accidentarea lui Rogac, să sperăm că nu e ceva grav, el acuzând o întindere musculară”, a declarat Călin Mada, antrenorul Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.