Naţionala de rugby a României, calificată la Mondiale după penalizarea echipei Spaniei

Naţionala de rugby a României, calificată la Mondiale după penalizarea echipei Spaniei

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES (arhivă)

Naţionala de rugby a României va merge până la urmă direct la Cupa Mondială 2023 din Franţa. Spania, formaţie calificată direct pe teren, a fost descalificată azi de către World Rugby după ce l-a folosit pe sud-africanul Gavin van den Berg. Eligibilitatea sportivului a fost contestată chiar de FR Rugby.

“Momentan nu dorim să facem foarte multe comentarii referitor la decizia Comisiei Independente anunțată astăzi de World Rugby. În acest moment putem spune că România este calificată direct la Cupă Mondială din Franța 2023.


Salutăm decizia Comisiei Independente și putem spune că s-a făcut dreptate. Până la noi vești vom coopera cu toate părțile implicate. Vom reveni cu amănunte către fani și către media în cel mai scurt timp”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

Echipa Spaniei a fost penalizată cu cinci puncte în clasamentul Rugby Europe Championship şi amendată cu 25.000 de lire pentru folosirea jucătorului sud-african. S-a considerat că acesta nu a îndeplinit condiţiile de eligibiliate prevăzute în regulament. Ibericii au căzut pe locul 4, cu 19 puncte contabilizate. România, care trebuia să dispute un baraj de calificare, fiind pe 3, a urcat acum pe 2, având 28 de puncte, şi se califică astfel direct la marea competiţie. Pe 3 e acum Portugalia, care beneficiază şi ea de decizie pentru a disputa acel baraj în locul României.

Din lotul „Stejarilor” la ultimul joc oficial, cu Ţările de Jos, au făcut parte şi doi componenţi de la SCM USAMVB Timişoara – Gabriel Rupanu şi Vlad Neculau. Din cauza unei situaţii similare România a ratat prezenţa la CM 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.