„Săptămâna patimilor”, concert special susținut de Corul „Madrigal” la Arad și Timișoara

„Săptămâna patimilor”, concert special susținut de Corul „Madrigal” la Arad și Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care, în cei aproape 60 de ani de existență s-a făcut remarcat prin repertoriul alcătuit din muzica renascentistă europeană, cea bizantină și lucrări contemporante românești,  devenind o emblemă a muzicii corale camerale a cărui faimă a depășit de multă vreme granițele țării, va susține în 13 aprilie, de la ora 19:00, un spectacol extraordinar intitulat „Săptămâna Patimilor”, la filarmonica din Arad, în cadrul unui turneu național întreprins prin mai multe orașe pentru a celebra Sfintele Sărbători Pascale.

Programul muzical va cuprinde lucrări religioase clasice și moderne, precum fragmente din „Prohodul Domnului”, „Florilegiu bizantin” într-un aranjament semnat de Marin Constantin sau „Credo” din Missa în do minor (K427) de Wolfgang Amadeus Mozart, care sugerează patimile lui Iisus din Săptămâna Mare.


Tinerii actori Corneliu și Pavel Ulici vor recita texte emblematice pentru ultimele zile ale Mântuitorului pe pământ iar corurile de copii care fac parte din programul național „Cantus Mundi” inițiat de Ion Marin pentru integrarea socială prin muzică a copiilor și derulat de peste un deceniu de corul Madrigal, se vor alătura acestuia.

În ziua următoare, 14 aprilie, același spectacol va fi susținut pe scena teatrului național timișorean. Biletele pot fi procurate pe platforma www.bilete.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.