Scandal în USR Timișoara – consilier local, suspendat din partid pentru că...

Scandal în USR Timișoara – consilier local, suspendat din partid pentru că nu a votat două proiecte ale administrației Fritz

2
DISTRIBUIȚI

Tensiunile cresc în USR Timișoara – după ce un consilier local și-a dat demisia, invocând oficial chestiuni personale, un altul a fost, ieri, suspendat din partid, Biroul Județean USR Timiș a decis ca Andrei Meșter să fie suspendat pentru un an din partid.

”Motivul care a dus la sancționarea colegului nostru este faptul că acesta a înșelat încrederea colegilor săi consilieri locali USR, blocând adoptarea a două proiecte esențiale: proiectul de hotărâre pentru înființarea Administrației pentru Educație și Sănătate și proiectul noii organigrame a Primăriei Municipiului Timișoara.


Consilierul local Andrei Meșter a făcut acest lucru fără să ridice în prealabil obiecții la proiect sau să semnaleze că va vota altcumva decât cum a stabilit grupul de consilieri USR în urma ședinței interne de aliniere, ședință premergătoare celei de Consiliu Local. Blocarea acestor proiecte esențiale reprezintă o piedică pentru buna funcționare a administrației și pentru ducerea la îndeplinire a misiunii publice pe care USR și-a asumat-o în fața timișorenilor.”, se arată, în comunicatul de presă transmis, astăzi de USR Timiș.

De asemenea, în comunicat se spune că Meșter a fost suspendat și pentru că a refuzat în repetate rânduri să-și justifice voturile împotriva proiectelor administrației Dominic Fritz.

”Sancțiunea suspendării pentru 1 an atrage, la rândul ei, și pierderea funcției de conducere din cadrul Biroului Local USR Timișoara a domnului Andrei Meșter, acesta urmând să fie înlocuit în cadrul forului de conducere de următorul candidat de pe lista rezultată în urma alegerilor interne pentru conducerea filialei USR Timișoara. Pe perioada suspendării, acesta își păstrează îndatoririle de consilier local și de membru USR Timiș”, se arată în comunicat.

Andrei Meșter nu a putut fi contactat până la redactarea acestui articol pentru a-și spune poziția.

2 COMENTARII

  1. Democratia si Transparenta lui Fritz : nu faci cum iti comanda partidul, esti eliminat din partid ? Se contureaza o mica dictatura la Timisoara ? Ne poate spune cineva din partid cum se petrec lucrurile in interiorul USR ?

  2. de ce ar trebui un consilier să-și justifice votul? usr = psd = pnl = aceeași mizerie. e bine totuși ca se mai trezesc si useristii din somnul indus de partid

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.