SCM Rugby Timişoara începe noul campionat acasă, cu CSU Alba Iulia. Un...

SCM Rugby Timişoara începe noul campionat acasă, cu CSU Alba Iulia. Un singur duel dificil pentru „lei” până în vară!

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Rugby Romania / Facebook

Rugbiştii de la SCM Timişoara debutează sâmbătă în noul format al „Ligii Naţionale”, competiţia gândită în disperare de cauză după ce SuperLiga risca să rămână cu o mână de echipe. Formatul stabili de FRR nu e lipsit de alambicări iar pentru bănăţeni grupa în care sunt repartizaţi au practic o singură provocare mare şi lată, duelul cu rivala din Baia Mare.

În prima rundă timişorenii dau piept cu CSU Alba Iulia, cu siguranţă un adversar la îndemână. Mai mult, duelul cu maramureşenii vine în deplasare încă de săptămâna viitoare. Din grupă mai fac parte CSU Cluj, CS Știința Petroșani, RC Gura Humorului şi CSM Suceava, care nu s-a retras(, în schimb au făcut-o arădenii de la CSU).


Ca lucrurile să nu fie foarte simple se joacă un singur tur de tabelă Berger iar primele două clasate vor avansa în play-off (mai mult ca sigur aceste echipe vor fi cele două mari favorite de pe Bega şi din Maramureş). Restul echipelor participă, desigur, în play-out. Grupa 2, sud-estică, e formată din echipele: CSA Steaua, CS Dinamo, CS Navodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, CS Poli Iasi. Şi în acest caz e de aşteptat ca primele două să obţină biletele pentru Top 4.

Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 11:00, în Ronaţ, pe arena „Gheorghe Răşcanu” soseşte formaţia din Alba Iulia. E primul meci pentru timişoreni după câştigarea trofeului la începutul lunii la Bucureşti. Anul acesta bănăţenii sărbătoresc şi jumătate de veac de la câştigarea primului titlu naţional (1972), când au fost şi primii câştigători din afara capitalei.

Programul SCM-USAMVB Timișoara, în sezonul regular

Etapa I, 16 aprilie: CSU Alba Iulia (acasă)

Etapa II, 23 aprilie: Știința Baia Mare (deplasare)

Etapa III, 7 mai, Timișoara stă

Etapa IV, 14 mai, Universitatea Cluj (acasă)

Etapa V, 21 mai, Știința Petroșani (deplasare)

Etapa VI, 28 mai, RC Gura Humorului (acasă)

Etapa VII, 4 iunie, CSM Suceava (deplasare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.