„Arcul de Triumf” timişorean: SCM Rugby a bătut CSM Baia Mare şi...

„Arcul de Triumf” timişorean: SCM Rugby a bătut CSM Baia Mare şi a cucerit Cupa României. Calafeteanu: „Trofeul este al băieților”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Rugby Romania / Facebook

SCM Timişoara readuce Cupa României la rugby în Banat după şase ani. Scena perfectă pentru acest succes a fost noul stadion „Arcul de Triumf”, din Bucureşti, acolo unde „leii” au fost peste „zimbrii” din Maramureş. 22-15 pentru bănăţeni în duelul cu CSM Ştiinţa Baia Mare şi, în sfârşit, motive de bucurie pentru sportul subfinanţat de pe Bega.

Oarecum cu prima şansă, campionii au fost poate surprinşi de replica jucătorilor lui Vali Calafeteanu. Mosese a marcat primul eseu al întâlnirii iar Vlaicu şi-a făcut treaba din punct fix. Popoaia a redus din handicap. Tot execuţiile lui Florin Vlaicu au făcut ca diferenţa să crească până la pauză: 13-3 după loviturile de pedeapsă concretizate în minutele 25 şi 38.

„Americanul” a continuat să punctele şi la reluare. Scorul devenind 19-3 după încă două „penalităţi”. Timişorenii au rămas apoi temporar în inferioritate, chiar dublă, prin „expulzarea” lui Nica şi Popîrlan, prilej pentru ca Baia Mare să se apropie, în urma unui eseu Mansilla, transformat de Al. Mureşan, tabela s-a mai strâns, dar nu a fost suficient. Vlaicu a adăugat încă trei puncte bănăţene.


Astfel, eseul lui Ovidiu Cojocaru, din final, a contat doar pentru statistică. Trofeul vine pe Bega!

Interesant e că acesta a fost practic şi primul joc oficial de rugby intern, pentru SCM Timişoara urmează acum un sezon cât se poate de interesant şi în campionat.

SCM Timisoara: 1. Mihai Lazăr, 2. Eugen Căpăţână, 3. Digo Mosese, 4. Ionuţ Mureşan, 5. Valentin Popîrlan, 28. Dorin Lazăr, 7.Vlad Neculau (c), 8. Etonia Saukuru, 9. Gabriel Rupanu, 26. Florin Vlaicu, 11. Kemal Altinok, 12. Khvicha Jgerenaia, 13. Tevita Manumua, 22. Tique Iliesa, 15. Stephen Shennan. Rezerve: 25. Andrei Rădoi, 17. Ciprian Chiriac, 27. Laurenţiu Nica, 19. Holoia Feoefaaki, 20. Sean Morell, 21. Alin Conache, 10. Daniel Jipa, 23. Corrado Şteţco. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

Statistica arată şi ea interesant în Cupa României. Bănăţenii apropiindu-se la 5-6, la trofee, dar având un 4-0 în finalele directe cu maramureşenii.

UPDATE

„Trofeul este al băieților, în totalitate. Mă bucur foarte mult pentru momentele pe care le-au trăit pe teren, la final de meci, pentru că – mai mult decât trofeul, mai mult decât medalia – vor rămâne aceste momente pentru ei, mai ales pentru cei tineri. Acum sunt motivați, cu această Cupă a României adusă la Timișoara, prima după cea din 2016, câștigată pe stadionul Dan Păltinișanu. Eu în acești termeni mă exprim când vorbesc despre trofee, știu ce am trăit în 2016, ce atmosferă a fost la stadionul Dan Păltinișanu, ce asistență. Astăzi, Timișoara a arătat că își dorește acest trofeu. Cu riscul de a mă repeta, spun că mă bucur pentru băieți: efortul de la final a fost răsplătit cu acest trofeu”, a declarat Valentin Calafeteanu, antrenorul principal al SCM Rugby Timişoara.

„A fost un meci destul de greu. Am parcurs o perioadă de șase luni fără jocuri și asta s-a văzut la ambele formații. Am fost foarte motivați, ne doream foarte mult acest trofeu și chiar dacă vine mai târziu, ne bucurăm că îl aducem în Banat și cred că am început 2022 foarte bine”, a spus şi Florin Vlaicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.