Se reia dezinsecția la Timişoara. Ce trebuie să știe cetățenii

Se reia dezinsecția la Timişoara. Ce trebuie să știe cetățenii

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1425630733">

În perioada 26 aprilie – 4 mai, în Timișoara se va desfășura o nouă acțiune de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora.

Dezinsecția va fi realizată de firma care are contract cu Primăria Timișoara, Coral Impex SRL, care va folosi substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile ce se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.

Timișorenii sunt rugați să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, municipalitatea face un apel la toţi cetăţenii să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de discomfort.

Altfel, riscă să plătească amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie, imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), fără a se lua măsuri de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.