Sfârșit de săptămână „beton” la Timișoara: „Ne bucurăm că lumea vibrează cu...

Sfârșit de săptămână „beton” la Timișoara: „Ne bucurăm că lumea vibrează cu schimbările noastre bruște de la o chestie moale la o chestie mai dură“

0
DISTRIBUIȚI

Membrii formației arădene B-ton au susținut un concert șmecher la sfârșitul săptămânii trecute în Timișoara, recitalul lor din Manufactura fiind o călătorie sonoră izbutită în meandrele rock-ului.

„Sperăm să vă luam în spațiu, cu noi, în această seară“, au fost cuvintele cu care solistul formație, Fly, a dat semnalul de începere al unei seri care a fost îmbibată de o energie molipsitoare și a beneficiat de o serie de bisuri. Chiar dacă trupa „și-a uitat playlistul acasă“ – după cum au declarat pe scenă – recitalul a curs șnur iar unul din motivele pentru care băieții ăștia cântă „altfel“ este acela că piesele lor evadează cât se poate de mișto din canoane. Drept urmare, prestația lor prinde bine atât în rândul publicului care posedă urechi setate pe sunete „necomerciale“ care includ genuri muzicale considerate de marea majoritate drept „de nișă“, dar și spectatorilor care se simt confortabili în soundurile rock-ului mai cuminte.

Bunăoară pe parcursul unui concert B-ton poți avea surpriza să te trezești cu sunete caracteristice din zona doom – metal, dar și frînturi de reggae sau punk și chiar și balade pop – rock pe care le-ai putea asculta și la radiourile dedicate muzicii pop. Sau chiar și frânturi rock din zona celebrului hit al celor de la Opus, Live is life… Pe parcursul serii s-au  cântat piese din albumul „Văduva Albă“ înregistrat de arădeni alături de Adi Despot de la Vița de Vie cum ar fi „Billy“ sau „Toată lumea e beton“ , dar și compoziții mai noi ca „Aluminium“ care încă își așteaptă locul pe un album discografic.


Spre mirarea unora, la fața locului s-a cântat și „Tic tac“, o piesă pe care solistul Fly a prezentat-o ca fiind „cea care e a apărut pe Atomic“. Desigur, mulți spectatori n-au înțeles referirea la Atomic TV, nefiind la curent cu vremurile în care prima televiziune dedicată videoclipurilor din România era la modă. Trupa arădeană care activează pe scena autohtonă încă din anul 2000 a cântat în formula Fly (chitară și voce), Gălbenuș (chitară), Dănuț (tobe) și Gim (bass) și așteaptă cu nerăbdare o nouă întâlnire cu publicul timișorean.

„În momentul de față pregătim un videoclip pentru piesa Licuririci, de pe al doilea album al nostru, care încă nu are un nume. Avem mai multe piese noi, dar nu toate s-ar încadra în albumul ăsta care e un fel de retro-metal sau ciudat-metal. Oricum, noi am făcut întotdeauna chestii care nu au urmărit un stil bine definit. Practic am făcut ceea ce am simțit și facem în continuare asta. Ne pare bine că are priză la public și că lumea vibrează cu schimbările noastre bruște de la o chestie moale la o chestie mai dură mai metal. Videoclipul l-am filmat în trei locații și îl avem pe Andrei Elek, actor la Teatrul «Ioan Slavici» din Arad ca și protagonist. Una din scene a fost filmată într-un fost bazin de decantare, într-un cilindru care are un reverb natural de nouă secunde. A fost foarte interesant …nu se mai distingea care era unu și patru, ca timp. La Timișoara ne-am simțit super fain și am simțit faptul că i-am luat pe toți cu noi în zbor. Vă mulțumim și sperăm să ne vedem în curând. Așa că hai să rămânem sănătoși …că restul de întâmplă“, spune solistul formației B-ton, Fly.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.