Sorin Grindeanu: Se reiau procedurile pentru drumul expres Craiova – Lugoj. Șoseaua,...

Sorin Grindeanu: Se reiau procedurile pentru drumul expres Craiova – Lugoj. Șoseaua, împărțită în patru loturi

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, vineri, la Timișoara că vor reîncepe săptămâna viitoare procedurile pentru realizarea drumului expres Craiova – Lugoj.

Social-democratul a precizat că în momentul preluării funcției a găsit o licitație pentru un studiu de fezabilitate care avea o perioadă de realizare de patru ani.

„Predecesorii mei s-au gândit să dea o perioadă de patru ani, am mers până la final, a fost contestată soluția, iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a spus că trebuie reevaluată această atribuire.


De ce era nevoie să faci un tronson întreg de la Craiova la Lugoj dintr-o singură bucată și să dai patru ani? Această decizie a predecesorilor mei arată un singur lucru, că nu se voia să se facă acest proiect. Atunci i-am rugat pe colegii mei de la CNAIR să lotizeze acest tronson. Dacă vorbim din punct de vedere al reliefului, unul este de la Craiova la Severin, altul e de la Severin la Slatina-Timiș în județul Caraș, când se iese din zona  muntoasă, și de asemenea, e câmpie de la Slatina-Timiș la Lugoj, ca să se facă acea conexiune”, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a mai spus că, probabil la începutul săptămânii viitoare,  lotizat, acest tronson va intra în licitație.

„Și lotizarea va fi de tipul următor: nu mai vorbim de la Craiova la Lugoj, vorbim de la Filiași la Lugoj. De ce? Pentru că cei care au lansat această licitație se suprapuneau cu un proiect care deja este în faza de implementare, și anume drumul expres Craiova – Târgu Jiu și e drum comun până la Filiași. Vorbim de patru tronsoane: Filiași – Severin, Severin – Domașnea, Domașnea – Caransebeș, Caransebeș – Lugoj. Durata pentru realizarea acestor studii de fezabilitate este de sub doi ani, undeva la 20 de luni, ceea ce înseamnă o scurtare evidentă a timpului și va duce la implementare mai rapidă”, a afirmat ministrul Grindeanu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.