Spectacolele lunii mai pe scenele timișorene

Spectacolele lunii mai pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI
Anna Karenina

Teatrul german deschide luna pe 1 mai, cu spectacolul „Oameni. De vânzare”, urmat de câte două reprezentații ale spectacolelor „V.I.P. Very Isolated Person” și „Crăiasa Zăpezii”, iar în 20 mai va avea loc o premieră, „Dumnezeul Kurt”, de Alberto Moravia, în regia lui Alexander Hausvater. Acțiunea se petrece cu câteva luni înaintea sfârșitului celui de-al doilea război mondial într-un lagăr de concentrare german în Polonia ocupată: comandantul lagărului vrea să exemplifice ideile sale legate de o societate fără principii etice, în care sentimentul vinovăției devine o piedică depășită de istorie și drept urmare inutil. În acest scop el se folosește de piesa „Oedip rege” de Sofocle. Din ordinul lui, tragedia greacă nu va fi doar jucată ci chiar „trăită” de deținuții lagărului. Comandantul Kurt, reprezentant al unui regim criminal, inuman și cinic, preia rolul zeilor antici. Un deținut evreu, prietenul din tinerețe al comandantului, este condamnat să-și ucidă tatăl și s-o lase gravidă pe propria lui mamă.

Luna mai debutează la teatrul național timișorean în a doua zi a lunii, cu spectacolul „Copiii nopții”, programat la Sala 2, care va mai avea o reprezentație în 20 mai, și unde vor mai avea loc spectacolele „Piesă pentru femei și bărbați”, „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”, „Piața Roosevelt”, „Vocile orașului-Central Park” și „Sunt o babă comunistă”. În sala mare a teatrului sunt programate câte două reprezentații ale pieselor „Durerea fantomă” și „Disney: Beauty and the Beast”, și câte o reprezentație a spectacolelor „Nora. O casă cu păpuși. Partea a doua”, ”Anna Karenina” și „M-am hotărât să devin prost”. Spectacolul „O noapte furtunoasă. Un exercițiu” va avea loc în sala studio „Uțu Strugari”.

Teatrul maghiar „Csiky Gergely” aduce în fața publicului în 3 mai spectacolul „Csaba Drops” iar următoarele spectacole ale lunii sunt „Contesa Zeppelin și mobila stil”, „Nouă”, „Swan Lake revisited – Lacul lebedelor revăzut”, două reprezentații ale spectacolului „Cenușăreasa” și în 19 mai, un spectacol de improvizație la Clubul Küttel.


Între 22 și 29 mai se va desfășura cea de-a XIII-a ediție a festivalului euroregional de teatru TESZT, cu trupe invitate din mai multe țări europene.

Opera timișoreană găzduiește între 4 și 27 mai cea de-a XLVI-a ediție a festivalului internațional „Timișoara muzicală”, care debutează cu opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, iar în 6 mai, opera „Tosca” de Giacomo Puccini va putea fi văzută la teatrul Madlenianum din Belgrad. În festival mai sunt incluse musicalurile „My Fair Lady” de Frederick Loewe, „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock și „Disney: Beauty and the Beast” de Alan Menken, care va avea două reprezentații, operele „La Traviata” de Giuseppe Verdi și „La serva padrona” de Giovanni Battista Pergolesi și baletele „Baiadera” de Ludwig Minkus și „Creațiunile lui Prometeu” de Ludwig van Beethoven.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.