Teatrul Maghiar din Timișoara caută voluntari pentru Festival Euroregional de Teatru TESZT

Teatrul Maghiar din Timișoara caută voluntari pentru Festival Euroregional de Teatru TESZT

0
DISTRIBUIȚI

După doi ani de pandemie în care și activitatea instituțiilor teatrale a fost profund afectată, teatrul maghiar timișorean „Csiky Gergely” organizează în perioada 22 – 29 mai al XIII-lea Festival Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, unul din cele mai importante evenimente culturale pe plan regional, la care vor participa teatre din Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Bulgaria, Franța, Italia, Germania și România.

TESZT și-a propus să refacă cu acest prilej legătura dintre teatru și public și a  finalizat selecția și va reuni spectacole produse de Compania Forte din Budapesta, Teatrul Național Bitola, Teatrul Național Bosniac din Zenica, Compania Maguy Marin și Atelier 3+1 din Franța, FACE Dance Visual Performing din Germania, Teatrul de Tineret Zagreb, Imperfect Dancers, Organizația Grupa, Teatrul Kosztolányi Dezső din Subotica, Les 3 Plumes, Teatro dei Venti din Modena, Teatrul de Tineret din Ljubljana, Teatrul Szkéné din Budapesta, Ivo Dimchev, precum și Teatrul Basca, Unfold Motion, Civicultura, Asociația Culturală Diogene, Compania independentă Arte-Factum, Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara. Programul va include și concerte de jazz și rock.

Selecția festivalului din acest an cuprinde un spectacol care va dura zece ore, dar și teatru în mișcare, pe străzi, spectacole care propun perspective noi asupra unor opere precum cele ale lui Shakespeare sau Dostoievski, dans contemporan cu mari coregrafi ai lumii, spectacole care vizează comunități vulnerabile, teatru care dorește să inspire, să amuze, să pună pe gânduri, să reunească și să dea speranță în comunitate.


O importantă componentă a celei de-a XIII-a ediții este includerea teatrului independent, spectacole in/outdoor cu acces liber, în care companii timișorene de teatru care au răspuns invitației vor performa alături de importanți artiști și companii din Europa.

Informațiile despre toate spectacolele și programul complet al TESZT vor fi disponibile pe www.teszt.ro după 1 mai 2022, când se vor pune în vânzare și biletele. Toate spectacolele vor fi traduse în română, maghiară și engleză, iar la finalul fiecărei seri artiștii vor participa la discuții cu publicul.

Organizatorii festivalului au lansat un apel pentru cooptarea unor voluntari, care ar urma să se ocupe de plasarea publicului, de crearea recenziilor, a materialelor foto și video sau de revizia textelor pentru supratitrare, de materialele promoționale și de recepția invitațiilor. Cei interesați se pot înscrie la teszthelp@tm-t.ro  până în 1 mai 2022. În scrisoarea de intenție trebuie menționate experiența, motivația de a face voluntariat și ce activitate în susținerea festivalului preferă. Festivalul le oferă voluntarilor acces liber la spectacole în limita locurilor rămase neocupate, materiale pomoționale și oportunitatea de a intra în legătură cu un mediu cultural internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.