Timișorenii care găzduiesc refugiați din Ucraina își pot deconta hrana lor

Timișorenii care găzduiesc refugiați din Ucraina își pot deconta hrana lor

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii care au găzduit refugiați din Ucraina începând din 11 martie și doresc să deconteze cheltuielile cu hrana oferită acestora, pot depune cererile completate la primăriile pe raza cărora domiciliază.

La Timișoara, cererea tip se poate depune luni, 4 aprilie, și marți, 5 aprilie, în intervalul orar 8-20 la Centrul de suport Timișoara pentru Ucraina, care funcționează pe bd.


Gen. Dragalina numărul 38-42 (zona Gării de Nord).

Solicitantul va preciza dacă optează pentru încasarea sumei în numerar sau prin virament bancar.

Cererea (Anexa 1 completată) se poate depune conform legii, în primele trei zile lucrătoare ale lunii, pentru luna anterioară.  Solicitările pentru decontare vor fi însoțite de o declarație pe proprie răspundere (Anexa 2), precum și de copia actului de identitate al solicitantului dar și documentele care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara atrage atenția persoanelor fizice cu privire la faptul că serviciile sociale pot efectua verificări privind realitatea informațiilor din cererile depuse, iar falsul în declarații se pedepsește conform legislației în vigoare.

„Dacă în cazul sumelor cheltuite cu hrana refugiaților a fost stabilit mecanismul de decontare a cheltuielilor, prin Hotărârea 336/2022, în privința decontării costurilor cu cazarea ucrainenilor, nu există până la această oră metodologie de aplicare”, a spus Corina Eva, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.