„Timișul Sălbatic”, o inedită expoziție foto la Muzeul Satului Bănățean, în Parcul...

„Timișul Sălbatic”, o inedită expoziție foto la Muzeul Satului Bănățean, în Parcul Primăverii

0
DISTRIBUIȚI

Life Press Photo și Consiliul județean Timiș vă invită să vedeți „Timișul Sălbatic”, o expoziție foto în care personajele principalele sunt animalele din pusta Banatului.

„Animalele pe care le veți vedea în fotografiile expuse sunt sălbatice și au fost »capturate» pe senzorul aparatului foto de patru fotografi din Timișoara, Dani Amariei, Alex Zarin, Kozma Attila și Bogdan Voridan. Fotografii vă vor împărtăși și poveștile lor de la vânătoarea de imagini. Orele pe care le-au petrecut doar pentru a prinde în memoria aparatului foto un cerb lopătar, un șacal sau o vulpe. Așa că la expoziție vor fi expuse și accesoriile fotografilor, hainele de camuflaj, cortul de camuflaj, aparatura cu care se fotografiază animalele de la distanță, pentru că este important ca atunci când realizezi o astfel de fotografie să nu intervii în viața animalului.


Trebuie să poți observa animalul de la distanță, fără să îl deranjezi sau să-l sperii. Toate aceste povestiri și fotografiile rezultate le veți găsi la expoziția de la Muzeul Satului Bănățean, organizată de Life Press Photo în Parcul Primăverii, eveniment inițiat de Consiliul județean Timiș”, au transmis organizatorii.

„Prin această expoziție vrem să arătăm vizitatorilor că și în județul Timiș există viață în sălbăticie, chiar dacă suntem într-o zonă de câmpie, mai puțin împădurită. Putem găsi căprioare, cerbi comuni, cerbi lopătari, popândăi, pisici sălbatice, egrete, stârci, șacali, vulpi, iepuri de câmp și alte animale. De multe ori nici nu trebuie sa te deplasezi prea departe de Timișoara ca să poți vedea la primele ore ale dimineții căprioarele, chiar în zonele periurbane. Vrem să tragem si un semnal de alarmă asupra braconajului. Așadar, invităm pe toată lumea, în perioada 15-25 aprilie, să ne calce pragul la Parcul Primăverii de la Muzeul Satului Bănățean și să viziteze expoziția noastră. Lucrările vor fi expuse pe toată durata evenimentului Parcul Primăverii”, a spus Dani Amariei, coordonatorul Life press photo și vânător de imagini.

Expoziția de fotografie «Timișul Sălbatic» poate fi vizitată în Parcul Primăverii de la Muzeul Satului Bănățean, eveniment care va începe în 15 aprilie și va dura până în 25 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.