Trei milioane de lei pentru 34 de proiecte culturale din Timișoara după...

Trei milioane de lei pentru 34 de proiecte culturale din Timișoara după evaluările finale ale apelului „Cultura în Prezent”

0
DISTRIBUIȚI

După evaluările finale la apelul „Cultura în Prezent”, 34 de proiecte culturale primesc finanțare în valoare de 3.000.000 de lei din bugetul local al municipalității, pentru proiecte care acoperă cinci domenii culturale: arte vizuale, artă digitală și noile media – opt proiecte; artele spectacolului – opt proiecte; educație în și prin cultură – nouă proiecte; promovarea culturii scrise – patru proiecte; patrimoniu cultural – cinci proiecte.


Acestea presupun festivaluri de filme, teatru și muzică, proiecte de educație prin muzică, poezie sau artă și de acțiuni care să facă mai cunoscut patrimoniul cultural.

„Dorim să îi sprijinim pe cei care gândesc proiecte creative pentru oraș, care își aduc contribuția în cultura timișoreană și nu numai.  Prin aceste evenimente vrem ca orașul nostru să își creioneze identitatea lui culturală și, totodată, să unească comunitatea”, a declarat primarul Dominic Fritz, iar Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte, a adăugat: Ne bucură mult numărul mare de oferte înscrise la această sesiune de finanțare. Asta arată că acest sector cultural este unul efervescent, iar nouă, ca unitate finanțatoare, ne dă un impuls să creștem odată cu operatorii culturali. Toate ofertele depuse sunt extrem de valoroase, iar cei care nu s-au încadrat la această sesiune de finanțare vor avea posibilitatea să aplice la următoarele apeluri deschise”.

Din cele 116 oferte culturale depuse la această sesiune, în prima etapă a jurizării au primit finanțare 31 de proiecte, iar după analizarea celor 39 de contestații, au fost adăugate pe listă încă trei proiecte. Lista completă cu proiectele finanțate se găsește pe site-ul Centrului de Proiecte Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.