„Trucul” dezvăluit de ministrul Agriculturii, la Timișoara, pentru a evita risipa alimentară

„Trucul” dezvăluit de ministrul Agriculturii, la Timișoara, pentru a evita risipa alimentară

1
DISTRIBUIȚI

Ministrul Agriculturii, Adrian Ionuț Chesnoiu, de la PSD, s-a aflat, vineri, în județul Timiș, unde s-a întâlnit cu mai mulți fermieri.

Principalul subiect vizat a fost înființarea de sisteme de irigații la nivelul fermelor.

Chesnoiu a spus că românii nu au de ce să se teamă de o eventuală criză alimentară.

„Nu avem de ce să ne temem din perspectiva unei crize alimentare și o spun cu responsabilitate și am să vă ofer și argumentele necesare. Trebuie să facem diferența dintre o criză alimentară, care este definită de lipsa alimentelor la raft și o criză a disponibilității populației de a avea acces la acele alimente.


Sunt două lucruri total distincte. Într-o țară în care, în anul 2021 s-au aruncat două miliarde de kilograme de alimente la gunoi, putem vorbi de risipă alimentară”, a afirmat ministrul social-democrat.

Acesta a prezentat propriul său „truc” pentru a putea evita risipa când mergem să cumpărăm alimente.

„Ne putem face fiecare o analiză, cât din ceea ce cumpărăm fiecare ajunge la gunoi la finalul săptămânii și atunci o să ne dăm seama că aceia sunt bani aruncați, putem fi mai responsabili. Am făcut un astfel de exercițiu și vă spun că am găsit și soluția. Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături și ți-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider și la finalul săptămânii umplem coșul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi. În general nu merg cu listă pentru că funcționez cumva cu nevoi, adică ce am nevoie în casă și să mă hrănesc, merg și îmi achiziționez. Am ajuns să întorc fiecare sticluță de iaurt pe toate părțile să văd dacă e bio, când expiră”, a mai declarat ministrul Agriculturii, Adrian Ionuț Chesnoiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.