Un copil cu dizabilități, venit din Ucraina, se alătură celor care beneficiază...

Un copil cu dizabilități, venit din Ucraina, se alătură celor care beneficiază de terapii la un centru al Primăriei Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

 

taxi dizabilitati

74 de copii cu dizabilități din Timișoara beneficiază în prezent de serviciile oferite de Complexul „Podul Lung” din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Începând din această săptămână, un băiețel de trei ani din orașul ucrainean Odessa va beneficia, până la terminarea războiului, de serviciile de specialitate oferite în cadrul  centrului.

Micuțul, care potrivit declarațiilor mamei a fost diagnosticat  cu ADHD și a făcut în Ucraina terapia ABBA și stimulare polisenzorială, se află în prezent în etapă de evaluare. Copilul va beneficia la „Podul Lung” de terapii de recuperare psihomotorii în funcție de nevoile identificate  de specialiștii centrului.

Misiunea Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități „Podul Lung” este prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor cu dizabilități, prin asigurarea pe timpul zilei, a unor activităţii de îngrijire, educaţie, abilitare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere.


De asemenea, angajații centrului au în vedere dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientarea şcolară pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali.

„Serviciile oferite vin în completarea demersurilor şi eforturilor propriei familii, aşa cum decurg din obligaţiile şi responsabilităţile părinteşti, precum şi în completarea serviciilor oferite de unitaţile de învăţământ şi de alţi furnizori de servicii, corespunzător nevoilor individuale ale copilului în contextul său socio-familial.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități „Podul Lung” sunt copii cu dizabilităţi având vârsta cuprinsă între 3-18 ani dar și părinţii acestora”, a precizat Corina Eva, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități „Podul Lung” își are sediul în Timișoara pe strada Cornelia Sălcianu nr. 17 (zona Complexului Studențesc) număr telefon 0256/202585, email c.recuperarepodullung@gmail.com.

 

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.