Un ultim apel disperat către administrația Fritz să cumpere certificatele de CO2...

Un ultim apel disperat către administrația Fritz să cumpere certificatele de CO2 până a intrat Colterm în insolvență. Peste două zile este ”risc iminent de declanșare a procedurii de faliment”

4
DISTRIBUIȚI

Consorțiul „Alfa & Quantum Consulting SPRL, Maestro SPRL și Insolvein SPRL” a transmis, zilele trecute, o nouă adresă Primăriei Timișoara și Consiliului Local Timișoara în care avertizează asupra faptului că termenul limită de achiziționare a certificatelor de CO2 pentru compania de termoficare Colterm SA, în insolvență, este 30 aprilie. Administratorul judiciar a transmis și alte avertismente pe această temă în ultimele luni, dar administrația Dominic Fritz a răspuns că nu este obligația sa legală să asigure banii pentru achiziționarea certificatelor.

Se solicită ca să fie achiziționate de urgență 153.443 de certificate de emisii de gaze de seră, pentru perioada anterioară deschiderii procedurii de insolvență,  01.01.2021 – 01.11.2021.


Pentru perioada ulterioară deschiderii procedurii, 01.10.2021 – 31.12.2021, CLT Colterm SA, prin administrator special, dl. Amza Cristian, cu avizul administratorului judiciar, a asigurat un număr de 79.306 certificate, aferente generării de emisii CO2 pe perioada ulterioară deschiderii procedurii de insolvență. Astfel, CLT Colterm SA, prin administrator special și administrator judiciar, și-a îndeplinit propria obligație legală de a achiziționa certificatele EUA ulterioare deschiderii procedurii generale de insolvență, iar certificatele anterioare deschiderii procedurii sunt în sarcina acționarului unic, care a asigurat administrarea societății debitoare, și care putea și trebuia să asigure achiziționarea anterior datei de 26.10.2021 a certificatelor EUA”, se arată în document.

De asemenea, se reamintește faptul că nu pot fi cumpărate de către Colterm SA certificatele de CO2 pentru perioada anterioară intrării în insolvență, deoarece legea interzice acest lucru, efectuarea unei astfel de plăți ”fiind o favorizare a unui creditor în dauna altora, aspect interzis de de legea specială”. Administratorul judiciar a demontat și o altă afirmație a primarului Dominic Fritz, amintind că prețul certificatelor de CO2 a fost introdus în prețul gigacaloriei plătit de consumatori de abia de la 1 ianuarie 2022, ori certificatele care trebuie achiziționate până sâmbătă sunt anterior acestei perioade. Dacă Primăria Timișoara va achiziționa certificatele de CO2 va putea să-și recupereze ulterior banii de la Colterm, conform prevederilor legii insolvenței.

Având în vedere amenda de peste 21 de milioane euro primită anterior, administratorul judiciar a avertizat că va veni de la AFM o nouă penalizare, care este titlu executoriu, ceea ce ”va conduce la riscul iminent de declanșare a procedurii de faliment a debitoarei CLT Colterm SA, al cărei acționar unic este Municipiul Timișoara”.

 

 

4 COMENTARII

  1. S-a ajuns la un nivel ridicol de josnic. Din articolele pe aceasta tema rezulta ca lui Fritz nu ii pasa deloc de acest oras. Unii ar putea spune ca face intentionat asata. Dar nu uitati : bani de caldura nu are, dar are bani sa isi angajeze consilieri de comunicare !!! Si sa dea proiecte la membrii de partid USR !!! Atat, in rest, pentru Timisoara, nu are nimic. L-am votat , ne-a fentat. Se anunta o iarna friguroasa, sau macar o vara fara apa calda !!!

  2. Si…cu toate astea, nimeni nu zice nimic si nimeni ni face nimic . Locuitorii Timisoarei stau bine merci in casutele lor si fac nani…probabil se vor trezi in momentul in care vor sa isi faca dus si curge apa rece…dar nici atunci nu cred..’lasa ca e bine si asa’ . Iesiti in plm din case si mergeti peste ei in primarie, lasilor!

  3. Asta şi vor Usr-iştii, să distrugă Colterm şi implicit pe Timişoreni. Suntem şi noi proşti că asistăm pasivi cum ne fură bandiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.