Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Prognoza pentru fiecare regiune a țării

Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Prognoza pentru fiecare regiune a țării

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, luni, prognoza pe regiuni, pentru perioada 4 – 17 aprilie. Astfel, după perioade de frig, săptămâna aceasta, vremea se încălzește, dar pentru perioade scurte.

Banat
La începutul intervalului vremea va fi deosebit de rece, apoi tendința va fi de încălzire de la o zi la alta, exceptând ziua de 7 aprilie, când valorile termice diurne vor marca o scădere. Astfel, în perioada 4 – 9 aprilie, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade în prima zi, spre valori de 21 – 22 de grade Celsius în ultimele două zile. După data de 9 aprilie, temperatura aerului va varia, astfel încât se estimează a se înregistra maxime cuprinse între 14 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Minimele vor crește de la -2 grade la începutul intervalului spre valori în jurul a 8 grade în 9 și 10 aprilie, apoi vor scădea spre 6 grade, în data de 11 aprilie. Ulterior, minimele vor crește spre medii ce se vor situa în jurul a 10 grade în 15 aprilie, apoi vor scădea din nou până la sfârșitul intervalului spre valori de 7 – 8 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 9 aprilie și din nou în intervalul 14 – 17 aprilie.

Crișana
În intervalul 4 – 9 aprilie, media maximelor va fi în creștere de la 6 grade în prima zi la 18 grade în ultima. Ulterior, temperatura aerului va scădea, spre valori medii ale maximelor de 13 grade (10 aprilie), apoi va crește spre 26 de grade (13 aprilie). În intervalul 14 – 17 aprilie, tendința regimului termic diurn va fi de scădere, de la medii de 24 de grade spre 17 grade, în ultima zi. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura aerului va fi în creștere, de la -3 grade în data de 4 aprilie la 7 – 8 grade în 9 și 10 aprilie, în medie regională. Din data de 11 aprilie vor fi variații ale mediilor minimelor, astfel încât vor fi cuprinse între 3 și 10 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8 – 11 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie.

Transilvania
În perioada 4 – 9 aprilie temperaturile maxime vor fi în creștere de la 5 grade în prima zi spre medii în jurul a 19 grade în ultima. Ulterior vremea se va răci, astfel încât media regională a maximelor în zilele de 10 și 11 aprilie va fi de 13 – 15 grade. În intervalul 12 – 14 aprilie, temperatura aerului va fi în creștere și se vor înregistra maxime cuprinse între 22 și 25 de grade, în medie regională. Din 15 aprilie, vremea se va răci din nou, spre medii ale maximelor de 16 grade. Media minimelor va crește de la -6 – -4 grade, în 4 și 5 aprilie, spre 4 – 5 grade în data de 10 aprilie. În următoarele două zile, temperatura aerului va scădea (minime de 1 – 2 grade), apoi va crește (minime de 5 – 6 grade), iar în perioada 15 – 18 aprilie mediile minimelor vor scădea treptat (valori minime în jurul a 4 grade). Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7 – 11 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie.

Maramureș
Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, cu o medie a valorilor termice diurne ce se va situa în jurul a 4 grade, apoi temperatura aerului va crește, astfel că în zilele de 8 și 9 aprilie, media maximelor va fi în jur de 16 grade. În data de 10 aprilie, vremea se va răci, în medie urmând a se înregistra maxime în jurul a 12 grade, apoi tendința regimului termic diurn va fi de creștere, până spre 25 de grade, în ziua de 14 aprilie.


În intervalul 15 – 18 aprilie se estimează o încălzire a vremii, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 16 și 21 de grade, în medie regională. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -4 grade și 9 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7 – 11 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie.

Moldova
În prima zi a intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 7 grade, apoi temperatura aerului va fi în creștere, spre valori de 21 – 22 de grade, în data de 9 aprilie. Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 14 – 15 grade (10 și 11 aprilie), apoi vor crește din nou până spre medii în jurul a 26 de grade (14 aprilie). În intervalul 15 – 18 aprilie se estimează o nouă răcire a vremii, care va determina scăderea valorilor termice diurne spre medii în jurul a 18 grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -3 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți, dar și cele mai ridicate în data de 15 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 9 și 10, respectiv 15 și 17 aprilie.

Dobrogea
În perioada 4 – 6 aprilie, tendința temperaturii aerului va fi de creștere și se vor înregistra maxime cuprinse între 8 și 18 grade, în medie regională. Ulterior vremea se va răci, astfel încât media maximelor va coborî spre 12 grade în data de 7 aprilie. În intervalul 8 – 17 aprilie, valorile termice diurne vor fi cuprinse între 15 și 20 de grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, cu cele mai coborâte valori la începutul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 7 și 10 aprilie.

Muntenia
Media maximelor va fi în creștere, de la 10 grade în prima zi, la valori ce se vor situa în jurul a 20 de grade în ziua de 6 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scădea și se vor înregistra valori termice diurne de 16 grade (7 aprilie), apoi va crește spre 25 de grade, în medie, în data de 9 aprilie. În perioada 10-17 aprilie, media maximelor se va încadra între 18 și 28 de grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului de prognoză, astfel încât vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 7 și 10 aprilie.

Oltenia
În perioada 4 – 6 aprilie media maximelor va fi în creștere de la valori în jurul a 10 grade la 20 de grade, în ultima zi. În ziua de 7 aprilie temperatura maximă va fi de 14 grade, apoi va marca o creștere spre medii de 22 – 23 de grade în ziua de 9 aprilie. În zilele de 10 și 11 aprilie se estimează o nouă răcire a vremii, care va conduce la maxime de 15 – 16 grade, în medie regională. Până spre sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 20 și 26 de grade. Temperaturile minime vor varia, astfel încât vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori la începutul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 6 – 8 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie, dar și în ziua de 11 aprilie.

La munte
În intervalul 4 – 9 aprilie tendința maximelor va fi de creștere treptată de la medii în jurul a -2 grade în prima zi spre 10 grade în ultima. În zilele de 10 și 11 aprilie maximele vor scădea spre medii în jurul a 8 grade, apoi vor crește din nou spre 14 grade în ziua de 14 aprilie. Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va coborî spre 8 grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -10 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7-11 aprilie, respectiv 14-17 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.