Zeci de permise reținute de Poliția Rutieră din Caraș-Severin, în mini-vacanța de...

Zeci de permise reținute de Poliția Rutieră din Caraș-Severin, în mini-vacanța de Paște

0
DISTRIBUIȚI

IPJ Caraș-Severin a anunțat că în minivacanța din perioada Sărbătorilor Pascale polițiștii au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 450 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.


Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 43 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

„În intervalul 21-26 aprilie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive, pentru a-i face pe participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 459 de sancțiuni contravenționale, dintre care 209 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 62 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță. 14 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 18 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 34 de permise de conducere și retrase nouă certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate șapte infracțiuni la regimul rutier, dintre care două privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.