Ziua Internațională a Jazz-ului, celebrată la Arad. Capitala Europeană a Culturii 2023...

Ziua Internațională a Jazz-ului, celebrată la Arad. Capitala Europeană a Culturii 2023 nu sărbătorește

0
DISTRIBUIȚI

Deși Timișoara are parte de festivalul internațional Jazz TM și o serie de alte manifestări dedicate acestui stil muzical, Ziua Internațională a Jazz-ului nu are parte de nicio acțiune dedicată acestei sărbători în Capitala Culturală Europeană 2023, evenimentul care are loc în toată lumea nefiind băgat în seamă de Timișoara.

Ziua Jazz-ului va fi sărbătorită printre altele și la Ploiești sau Arad, unde în 30 aprilie va cânta Zolbert, unul din cei mai cunoscuți interpreți de smooth jazz din Ungaria.

Cariera artistului maghiar a început prin 2009, dar adevărata consacrare a venit patru ani mai târziu, în momentul în care a câștigat premiul unui concurs din țara vecină.


În 2014 Zolbert alături de membrii formației sale a susținut un concert la VeszprémFest în deschiderea celebrei formații britanice The Brand New Heavies. Albumul de debut „One” a fost lansat în 2015, iar un an mai târziu și-a fondat propriul festival de vin, Zolbert Jazz & Wine Fest, care se bazează pe viața culturală a regiunii viticole Neszmély. Al doilea său album „Inside Out” a fost lansat în 2017, iar cel mai nou material discografic al lui Zolbert a apărut zilele trecute sub numele de „Focus“. Concertul Zolbert va avea loc sâmbătă 30 aprilie de la ora 19 la Cafeneaua Literară Joy’s.

În fiecare an în data de 30 aprilie este sărbătorită Ziua internaţională a jazzului. Ziua a fost proclamată de UNESCO, în noiembrie 2011, iar prima ediţie a fost marcată de UNESCO şi Institutul Thelonious Monk de Jazz, un an mai târziu.

Unica sărbătoare a zilei internaționale a jazzului din Timișoara a fost organizată în 2019 la Manufactura, unde cu acest prilej au cântat Toth Sandor Quartett.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.