Administrația Fritz se laudă cu ce au făcut alții în scandalul certificatelor...

Administrația Fritz se laudă cu ce au făcut alții în scandalul certificatelor pentru Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Administrația condusă de USR-istul Dominic Fritz a reacționat, ieri după amiază, prin intermediul unui comunicat de presă, semnat Serviciul de Comunicare, la anunțul făcut de consilierul local PSD Radu Țoancă referitor la o nouă amendă de peste 17 milioane de euro pentru Colterm SA.


Asta pentru că nu Primăria Timișoara a refuzat să cumpere certificate pentru emisiile de CO2 pentru perioada înainte de intrarea în insolvență.

Deși susține în continuare că ”municipiul Timișoara nu are posibilitatea legală de a susține financiar o societate comercială pentru ca aceasta să-și achite datoriile”, administrația Fritz s-a lăudat la câteva rânduri mai jos că a dat atâția bani către Colterm anul acesta ”semnificativ mai mult decât în oricare alt an, suma fiind folosită pentru achizionarea de combustibil și o parte pentru achiziția certificatelor de poluare aferente perioadei 26 octombrie – 31 decembrie 2021, când Colterm a intrat sub protecția insolvenței”.

Ce nu spune administrația Fritz este că decizia de a cumpăra certificate în valoare de 15 milioane lei aparține administratorului judiciar, desemnat de instanță, care în repetate rânduri a avertizat municipalitatea că are obligația să achiziționeze certificatele pentru emisii de gaze de seră până la intrarea în insolvență a companiei de termoficare.

Primăria a anunțat că dacă Administrația Fondului de Mediu va da o nouă amendă, Colterm o va contesta pe motiv că AFM ar trebui să se înscrie la masa credală cu suma respectivă. Vă reamintim că și amenda anterioară de 21 de milioane de euro a fost contestată, dar procesul a fost pierdut în instanță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.