Agenda culturală 2022 a Timişoarei a rămas neaprobată în consiliul local. Liberalii...

Agenda culturală 2022 a Timişoarei a rămas neaprobată în consiliul local. Liberalii au refuzat să voteze

0
DISTRIBUIȚI

Aflat la punctul 10 pe ordinea de zi a şedinței extraordinare a Consiliului Local Timișoara, de azi, proiectul de hotărâre privind aprobarea Agendei manifestãrilor culturale din anul 2022 a Casei de Culturã a Municipiului Timisoara a căzut la vot, după ce consilierii PNL nu au participat.

Dan Diaconu, fostul viceprimar, a acuzat din start deciziile politice, atacând actuala administraţie pentru că, printre altele, „nu aţi reuşit să finanţaţi Festivalul Internaţional de Literatură, după ce o grămadă de evenimente care aveau un sens în viaţa culturată a Timişoarei nu mai apar… astăzi semnăm actul de deces al festivalului Jazz TM…”.

Simion Moşiu a acuzat la rândul său mai multe lucruri: „Banatica e un nume de firmă… cui i-o fi trecut prin cap să înlocuiască Ruga Timişoarei.


Nu doriţi Ruga Timişoarei? Ruga Bănăţeană!… La punctul 6, stimaţi colegi, fac un amendament să înlocuim această denumire cu Ruga Bănăţeană, dacă vă deranjează numele…”.

Discuţiile pe tema agendei culturale şi a lipsurilor din aceasta a continuat timp de circa o oră. Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură, a răspuns contestatarilor prin intervenţii video, dar nu a fost suficient. În legătură cu Jazz TM, inclusiv Ana Munteanu (USR) a spus că s-a greşit.

Altfel, după multe luări de cuvânt diverse. viceprimarul Ruben Laţcău a amintit că agenda cuprinde multe festivaluri de importanţă, precum Festivalul Inimilor, cât şi târgurile, inclusiv cel de Crăciun, „care nu sunt disputate, unele sunt deja începute, v-aş ruga să le votaţi şi doamna Mingasson va putea să se întâlnească cu consilierii… ulterior ca şi în cazul oricărui alt proiect, dacă va fi nevoie de rectificare, în luna iulie, vom putea să majorăm diminuăm…”.

Deşi Moşiu şi-a retras amendamentul legat de schimbarea denumirii „Banatica”, proiectul agendei culturale a căzut deoarece liberalii au boicotat practic votul. „Felicitări domnilor consilieri, într-un an înainte de Capitală Culturală, după ce vreme de patru ani de zile ne-am pregătit cu hărnicie şi nu am făcut nicio finanţare, acum respingem în plenul de CL agenda culturală a Municipiului Timişoara pentru că domnul Moşiu vrea să facă un amendament pe care apoi nu mai vrea să-l facă şi aveţi nişte întrebări care se pierd pe parcurs”, a concluzionat Laţcău.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.