Amenințare cu bombă la un centru comercial din Timișoara UPDATE 2 Alarma...

Amenințare cu bombă la un centru comercial din Timișoara UPDATE 2 Alarma falsă, dată de un adolescent care a făcut același lucru și în ianuarie

1
DISTRIBUIȚI

Un bărbat a sunat la 112 astăzi, puțin după ora 17:00, și a anunțat că în centrul comercial Bega din Timișoara ar fi fost plasat un dispozitiv exploziv.

Autoritățile au intrat în alertă, la fața locului fiind trimise mai multe echipe de intervenție, inclusiv pirotehniștii.

De asemenea, a fost începută evacuarea clădirii.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE După ce au căutat temeinic în toată clădirea, autoritățile au conchis că este vorba de o alarmă falsă, fiind făcute acum verificări pentru găsirea persoanei care a efectuat apelul telefonic.

„Astăzi, 23 mai, în jurul orei 17:00, polițiștii timișoreni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la un centru comercial din Timișoara s-ar afla o bombă.


La fața locului, au ajuns pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, polițiștii, jandarmii și echipaje ISU Banat, care, în urma verificărilor, au stabilit că este o alarmă falsă, iar, în prezent, se fac verificări, în vederea depistării persoanei care a alertat autoritățile fără un motiv întemeiat și pentru tragerea acesteia la răspundere”, a transmis IPJ Timiș.

UPDATE 2 Alarma falsă a fost dată de un adolescent în vârstă de 15 ani, care nu este la prima abatere de acest gen. Tânărul a anunțat o bombă și la începutul anului, la un liceu din Timișoara.

„În urma verificărilor efectuate, cu privire la alarma falsă cu bombă, polițiștii l-au identificat și depistat pe cel care a alertat autoritățile, fiind vorba despre același minor de 15 ani,care a sesizat în luna Ianuarie a acestui an, existența unei bombe la un liceu din Timișoara. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență”, a transmis IPJ Timiș.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.